Rutiner...

Känns som man börjar komma igång igen! Men det är svårt, barnen måste sova i tid, jag ska läsa, maten måste fixas i tid...hela sommaren har vi gjort lite som vi känt för, det har inte gjort något om middagen var sen och barnen kom sent i säng. Men det känns som man börjar komma tillrätta, fastän det är med stor trötthet! Har varit så trött hela förra veckan, idag ska vi inte ens prata om...tror jag skulle kunna gå & lägga mig nu & sova hela natten..men det går inte för det är så mycket annat som ska hinnas med först!

Ska fixa iordning en köttfärspaj som Stefan ska ha med på morgondagens planeringsmöte..nu tänker ni att varför ska jag göra det? Men det är så att han frågade om jag kunde göra den där goda pajen & då sa jag att jag kunde det. Det är inte så att han inte kan laga mat, för det gör han ganska ofta!

Det blev inget Karlstad för moffen nu...tänkte jag skulle fått träffa honom lite men eftersom han är sjuk fick de ställa in...men den blir kanske av snart så vi får träffas annars får jag lov att åka uppåt snart!

Fick frågan om jag ville följa med utomlands, utan barn & gubbar..det hade varit skönt! Fastän med den ekonomi vi har nu får jag vänta med det... Fråga mig igen då jag har pengar får då följer jag med & lever loppan i en vecka eller två ;) Skulle vart skoj att göra något sånt med sina vänner!

Nu ska jag fixa pajen så något blir gjort här..höres

Kramms

Andra tanden ute...

...& det blöder en hel del!



men se vilka vackra tänder som är på väg upp :)

Alsterdalen

Här kommer några vackra bilder från vår lilla tur i Alsterdalen...


























Dessa sista kort är tagna på Alsters herrgård där vår vandring slutade & vi hade lite tid över för att leka :)


???

Idag har jag upptäckt att denna svenska kurs kanske inte är så dum...satt & läste en tråkig & jobbig bok men jag märkte att den var riktigt intressant också & jag började tänka på de böcker jag läst, det stämde, men inte har jag tänkt på det förut! Kanske kan denna kurs bli bra den också!? Men det är mycket att läsa & disiplin på mig själv är inte min bästa sida men jag har iallafall hunnit med 1:a veckan, det är ju bara att fortsätta så!

Snart ska jag ringa till min mamms & höra hur det gått ikväll, hon var riktigt nervös! Men stolt också! Har lite dåliga nyheter också som vi valt att vänta med att berätta till efter ceremonin...min moffen ligger på sjukhus igen, förhoppningsvis är det ingen fara men just nu är det jobbigt, vet ju vad dessa sjukhus betytt...han som det gått så bra för på sistone! Vi får väl se vad det blir...

Ikväll har jag, Stefan & barna haft myskväll med hyrfilm, Snowbuddies Valpgänget i Alaska, underbar familjefilm & barna har suttit stilla i 1 1/2 timme utan ett ljud...lite chips & dip fanns också likaså päronsoda...mysfaktorn var 10! Senare kanske det blir en film för oss...hyrde tre filmer så vi får ha dem hela helgen = BRA!

Pontus har idag också dragit ut sin andra tand! Han drar & drar, Edvin tycker det är lite otäckt med Pontus tänder...funderar på vad det blir när hans tänder är lösa...bara han inte blir en sån som är försiktig med lösa tänder så de sitter så flera veckor längre än de borde! Men alla är ju olika & de får göra precis som de vill, tänderna kommer ut iallafall!

Så nu ska jag göra något vettigare!

Kramms


Så trött...

Är så trött, skulle vilja sova, sova länge...men inte...så mycket att göra hela tiden att man inte hinner med att sova. Läsa, läsa, läsa allt, jag skulle vilja fortsätta med millenium-triologin men som det verkar får den ligga & vänta ett bra tag till då det är så mycket som ska läsas, eller inte bara läsas utan man ska skriva läslogg också...& analysera, hur gör jag det? Är så svårt, men man kanske lär sig med tiden, kanske det blir lättare när man gjort några läsloggar, men nu tar det tid & nöjet av att läsa böcker försvinner. Kanske har det att göra med att man vill att det ska vara bra, vill prestera mitt bästa...kanske ska man nöja sig med lite mindre,,,läsloggen är ju bara till för ens egen skull sägs det. Ja, det ordnar sig nog, det är bara några veckor! & det är många böcker som jag tänkt läsa när jag skulle få tid & lust så kanske är det bra att man blir tvingad till det nu annars skulle det nog aldrig bli gjort!

Imorrn åker min kära mamma till Öland & ska få mottaga "årets vårdbiträde"..så roligt för henne! Är stolt & glad över henne, men jag har alltid vetat att hon gör ett fantastiskt jobb! Hon är speciell min mamma, men det tycker nog de flesta om sina mammor... hon är omtänksam & fantastisk, har alltid gjort sitt bästa! Min söta mamma <3

Kramisar till er alla, ska krypa ner i sängen & läsa lite...men ikväll blir det "Flickan som lekte med elden", andra boken av Stieg Larsson...


Konstigt..speciellt...

Igår när vi stod ute på altanen kom en granne (som varit inblandad i vår historia) nerför vägen från en av sina promendar och skakade i huvudet, jag & Stefan stod & tittade på henne & funderade på vad hon sysslade med. Rätt som det var så gör hon värsta flingrimasen & efter en stund hör vi..."är det roligt eller" muttrandes. En annan dag när Stefan var ute & denna gick förbi hade hon hela tiden tittat på Stefan & vänt sig om när hon gick förbi & bara tittat ända tills hon kom utan synhåll... Ska hon försöka psyka oss eller?

Har ju hört talas om detta med sandlådebråk... Blir både fasinerad & irriterad över att vuxna människor ska hålla på så, det blir väl snart så att man får kalla på "grannfejden"... Nä, men detta börjar bli riktigt jobbigt! Att man inke kan lägga undan & gå vidare, vad är det hon vill?

Nä nu måste jag gå tillbaka till mina böcker, håller på med Robinson Crusoe nu...jag gillar att läsa, så länge jag får läsa det jag vill utan att bli tvingad till det,. då känns det som om böckerna blir sämre än de kanske egentligen är..

Kramisar

Skönlitteratur till kursen...

Lägger in alla böcker jag ska, är det någon som har någon bok som jag får låna kan ni väl skriva en kommentar! Ska ta mig en sväng till Karlstad bibliotek & se om de har någon mer senare idag...

LITTERATURLISTA HT 2009

S3GALT - campus, Den berättande och läsande människan, 15 hp


Skönlitteratur

Långserieböcker enl. instruktion under kursen.

Barnens versbok, red. Siv Widerberg, (En bok för alla)

Bergstöm, Aja baja Alfons Åberg                                         -denna har jag lånat på bibblan!
Beskow. Putte i blåbärsskogen, Tomtebobarnen .

Carroll. Alice i underlandet (En bok för alla)                       -denna har jag lånat på bibblan

Dahl. Häxorna

Defoe. Robinson Crusoe.

Foley, Douglas, Tre gånger guld, 2008

Geffenblad, Lotta, Antons stenar, 2007 (En bok för alla).

Gripe. Hugo och Josefin,

Jansson. Pappan och havet.

Lagerlöf. Nils Holgerssons underbara resa. (Valda delar).       -denna har jag lånat från bibblan

Le Guin, Ursula, Trollkarlen från övärlden (1968)

Lewis. Häxan och Lejonet.

Lindenbaum. Gittan och gråvargarna.                                           -denna har jag lånat från bibblan

Lindgren. Mio, min Mio, Pippi Långstrump.

Lindgren/Eriksson. Mamman och den vilda bebin.

Lööf. Sagan om det röda äpplet.

Milne. Nalle Puh. (Orginalversionen).

Nilsson. Alla döda små djur.

Nordin. Äventyrsveckan.

Nordqvist. Pannkakstårtan.

Paterson, K., Gilly Hopkins hittar hem , 1978 (En bok för alla)

Pohl, P. Malins kung Gurra.

Rey. Pricken.

Rowling. Harry Potter och De vises sten (1997)

Sandberg. Lilla spöket Laban.

Sendak. Till vildingarnas land.

Sagor

Perrault, Charles, "Blåskägg" och "Prinsessan i den sovande skogen" i Gåsmors sagor:

H.C. Andersen, "Den lilla sjöjungfrun"

Grimm: "Askungen"

En valfri saga (gärna en ovanlig eller utomeuropeisk)


Serier

Valfri Bamsetidning och en valfri Manga-serie

Tillkommer: skönlitteratur enligt lärares anvisningar


Film

Harry Potter och de vises sten (Regi: Chris Columbus, 2001)


Söndag igen!

Vilken helg! Trevlig men den har slitit på krafterna... I fredags skrev jag tentan, förhoppningsvis är jag färdig med mattekursen! Så ser jag inte fram emot nästa kurs! Svenska..en massa böcker, nya kurskompisar, nya tider... Ja, det finns positiva saker med att byta kursare, men nu har jag fått gjort det så mycket & alla "mina" kursare får gå tillsammans...utan mig.. Nej, men det blir nog bra...det blir för det mesta bra i slutändan!

I fredags var jag ute med tjejerna, så trevligt! Roligt att få dansa & prata ikapp det vi missat i sommar. Som vanligt kanske det blev för mycket dricka...dålig på lördagen...kl. 16 drog jag mig upp & in i duschen & efter det tog jag en återställare, ja det var Stefan som sa att då kommer du må bättre! Åh det gjorde jag också! & det blev starten på en mycket trevlig kräftskiva med grannarna! Kräftor, prat & lite singstar & en massa öl & snaps!

Så var denna helgen slut, gick alldeles för fort! Måste försöka hitta de sista böckerna jag behöver, har ingen lust att köpa alla de som fattas...& vi ska ha läst några kapitel i en bok & två sagor tills på tisdag när vi börjar...hur har de tänkt att alla ska få tag på böckerna? Var på biblioteket men vissa barnböcker har de inte, hur gör man då? Kanske dags att universitetet kollar upp sånt först? Vet inte men det är en massa barn- & ungdomsböcker man ak läsa, 2 a4 sidor fulla...man kan ju inte köpa alla! Känns så fel att de menar att man ska ha läst en hel del innan kursstarten, det är ju då skolan börjar & därifrån jag får studiemedel, inte en vecka innan!

Nu ska jag dammsuga lite härnere, kommer teliagubbar & installerar det sista med fibernätet är imorrn & då kanske det inte ska ligga en massa makaroner & damm på golvet...eller?

Kramisar

Tentadag... & party!

Ja, så är det snart dags att åka & sätta sig & skriva eller räkna en tenta. Är lugn, brukar jg inte vara...vet inte om det är ett positivt tecken heller. Men det är bara en tenta, & jag borde väl klara den eller? Har räknat allt jag kan räkna & alla övningstentor har gått bra.. & för G behöver man 50% rätt... Ja, det går nog bra! & om det inte går bra så får man göra om, det är ju inte så att man inte får nån mer chans...

Idag börjar Pontus fotboll igen, roligt tycker han & jag med. Roligt att han tycker det är roligt med idrott, det tycker jag med! Fick ett brev på posten om några som har en idrottsskola där man provar på olika idrotter hela tiden. Tyckte att det verkade vara en bra idé men det var lite dyrt tyckte vi...kanske nästa år?

Ikväll blir det party också! Kuligt! Har inte träffat dessa tjejer så mycket under sommaren så det är skönt att prata ikapp lite & se vad som hänt sen sist :)

Nu måste jag gå & äta något innan jag drar iväg till universitetet!

Kramisar & önska mig lycka till!

Universitetet..

Så var man här igen..snart ska man in på lektion..känns så där. >Fick gå upp kl 6 i morse...inte så härligtn när vi har haft turen & möjligheten att fa vara hemma & sova hela sommaren. Men man kommer in i det! Men det tar sin tid..

Här var det smutsigt, dammigt & "köket" ska vi inte tala om...har alla städerskor semester eller?? Inte så fräscht som det brukar vara...

Så ha en trevlig dag alla så sitter jag här & repeterar till tentan - Roligt, NOT...skulle vilja ha semester lite till, den har gått så himla fort, alldeles för fort! Trodde när jag gick på sommarlov att det skulle bli långtråkigt & jobbigt att vara hemma så länge, men denna sommar har varit underbar...skön!

Kramar till er!

Ja just det - 1:a dagisdagen!

Idag klev vi upp, gjorde oss färdiga & gick med förväntansfulla steg till dagis... ja barnen ville dit! & det har gått bra, Edvin hade visat sitt humör, men det brukar han göra..bra att fröknarna säger till direkt. När jag hade räknat matte hela dagen, lite rastlös då jag är van att ha liv omkring mig hela tiden...gick jag till dagis för att hämta mina små...tror ni de ville med hem? Nej, varken den lilla eller stora! Det fanns nya leksaker & alla kompisar man inte hade träffat på hela sommaren, förutom en del. Iaf så fick jag med en gråtande Edvin som ville köra bil...& när vi gick förbi gungorna insåg han att han inte hade hunnit gunga på hela dagen...grät nästan ända hem!

Väl hemma stannde vi ute & klippte ner buskarna lite grann...då blev killarna lite gladare. halv sex gick vi in då maten var färdig, inte så glada kan ni tro...

Krams

Matte..& kärt besök!

Matte, matte, matte & ett trevligt besök...det är min dag! Måste säga att det stundvis är roligt att räkna, men stundvis skulle jag vilja riva mitt hår för att jag inte förstår...Men det är så det ska vara, allt ska man inte förstå, man måste få någon tankenöt då & då. Mitt i allt fick jag ett kärt besök, & så välbehövligt mitt i allt räknande. Lite prat, om allt som hänt under sommaren, det blir ju en del...Trevligt!

På fredag ska vi ut & partaja! Leva livet & dansa bort alla bekymmer! Mycket prat lär det bli, har knappt träffats sen sommarlovet började ju :(

På lördag blir det kräftskiva på gården med alla grannar, ska bli skoj det med!

Ska bli spännande & se hur jag mår på söndag - troligtvis inte på topp men vad gör väl det?

Nu ska vi se på film, & imorrn ska jag en stund till universitetet & repition inför tentan, välbehövligt & bra! När man sitter hemma själv kan det lätt bli att man låser sig & då är det bra att man får en chans att reda ut det innan tentan.

Kramisar - längtar till helgen ;)

BOY A

Såg en fantastisk film igår igen, BOY A. Handlar om en kille som med en vän mördar en tjej när de är 10 år, nu är han 24 & ska ut till verkligheten, till livet han inte vet hur funkar. Trovärdig från början till slut...

Blev ledsen & förbannad, kände med pojken, den lilla pojken han var & den lilla pojken han är. Tänk att vi människor kan vara så grymma, så oförlåtande, så förbaskat orättvisa. Alla har väl rätt till en andra chans? Ja, jag tror att människor kan förändras...att med rätt hjälp & stöd från rätt personer så kan man ändras. Man är inte ondskefull rätt igenom för att man en gång gjort galet.

Så en film till lägger jag på min topplista... rekommenderar er att se denna & Honungsbiets hemliga liv &...

Idag är sista sommarlovsdagen för oss, ja imorrn är det dags... Med både glädje & sorg avslutar vi detta lov, detta berikande, underbara lov!

Så vad ska vi göra idag? Packa dagisväskorna, leta rätt på utekläder, regnkläder, stövlar...allt måste märkas...usch ja...
Men vi kanske hinner med en liten utflykt också...vet inte vart men det finns så många vackra ställen runt omkring så det är svårt att välja, man vill se allt...

Kramisar

Sista ensamma semesterdagen med barna!

Så är den här, den sista lediga dagen innan allvaret börjar...ja vi är ju lediga i helgen men då är pappa hemma också!
Kommer att sakna att få vara hemma, att få vara med barnen...det blir ju så att man inte hinner allt man vill på veckorna. Skolan & jobb tar tid, långa dagar på dagis, middag som ska lagas, man hinner inte mycket innan det är dags för sängen. Ja, ni vet - vardagen!

Idag ska vi fara till Mariebergsskogen med en vän.. titta på djuren, leka i lekparken, ta vara på denna underbara dag.

1 vecka kvar tills jag ska sitta & räkna mattetenta, kl.14-19 en fredagseftermiddag...har börjat räkna lite men känner mig tom, har ingen lust. Men det är 1 vecka kvar, & det är sånt jag ska kunna...skulle förvåna mig om jag inte fick G - då börjar jag nog fundera på om jag valt rätt yrke. Det är faktiskt bara grundskolematte, konstigt nog finns där saker jag aldrig mött förut - vad säger det om mina gamla lärare? Eller kanske var det jag som inte var uppmärksam? Men flera än jag hade inte hört talas om vissa saker!

Nu ska jag packa en väska..

Kramisar & ha en skön dag ;)

Vad?!

Tänk att det inte ska sluta, att man inte kan acceptera att gjort är gjort. Alltid ska man hitta fel, & hittar man inga då tycker man att man kan ljuga till det lite. Trött på hela historien & hoppas att den snart ska vara till ände. Trött på det! Vill inte höra mera! Kan inte folk bara förstå? Driver mig till vansinne...tar bort de sista ljuva lediga dagarna vi har...Det ska smutskastas & anklagas.

Nu har jag iallafall börjat öppna matteböckerna, med blandade känslor. Har alltid tyckt att matte varit roligt, men någonstans på vägen försvann lite av glädjen. Tyckte inte att de lärare vi haft är de bästa, men vi är olika...de flesta tyckte att lärarna var bra, Men inte jag, men jag är ju inte som andra heller. Det kanske inte bara beror på lärarna, mycket hände i våras..mitt liv tog en ny vändning & jag vet ännu inte vart det bär.

Sjukdom & död fanns runt omkring mig hela tiden, kanske kände jag att jag inte hann med allt jag ville. Min & moffens tid på sjukhuset tillsammans, saknar den men nu har han äntligen fått flytta hem, efter lång tid på sjukhus & korttidsboende. Han har blivit pigger igen, kanske har han fått nya krafter när han började få komma hem på permission. Samtidigt blir det ju aldrig detsamma för honom, saknaden efter den stora kärleken måste kännas som en kniv som sitter i bröstet & inte kan tas bort. Min mommo kämpade in i det sista, hon fick somna gott efter att ha levat ett gott liv. Saknar henne men vet att vi en dag kommer att mötas igen...<3

Kanske ska vi åka hem till mamma i helgen, kanske bara en kort sväng...måste ju plugga också! Men skulle behöva hämta min tomatost & paprikachips! Vi får väl se vad det blir..

Nu ska jag fortsätta skura mina köksskåp & rensa bort sånt vi aldrig använder, för skåpen är överfulla!

Kramisar


Så var tanden ute!



Min älskade lille vän börjar bli stor <3

Nu måste tandfen komma inatt :)

Lösa tänder!

Så kommer Pontus springande ner med en lös tand som blöder...ja tanden har varit lös länge & en till också, i flera dagar, kanske veckor...men snart ska den ut! Han är ganska stolt, det är ju ett bevis på att man blir stor..

Nu hör jag dem däruppe, Pontus & pappa...det blöder, vicka inte..snart drar vi ut den..

Kanske får tandfen komma inatt :)

Monitor



Ett urplock bilder från vår lilla tur igår. Vi besökte först Långbans gruvby, där man brutit malm sedan 1500-talet. Här föddes också bröderna Ericsson. Den äldre byggde kanaler & den yngre som var uppfinnare, han uppfann t.ex. skeppet monitor som finns med på en av bilderna. När vi kom dit fick vi börja gå en skattjakt! Trevligt & roligt att de gör något roligt med museér. Skattjakten tog oss runt en slinga för att se på alla byggnader som ingick i gruvbyn. Vid varje ställe fick man en ny ledtråd. Vi gick också förbi huset där bröderna Ericsson föddes. Vi tog oss runt, till en skattkista, där barnen fick plocka en skatt... Vi gick sedan in för att titta på utställningar, mineraler i det ena huset & i det andra fanns bl.a. monitor.

Efter att vi fikat & fått nya krafter tog vi & gick till Tibergs udde som låg ett tsenkast från gruvbyn. Detta är ett naturreservat där det ska finnas sju olika orkideér... det var vacker natur & kanske såg vi en orkideé...

På hemvägen stannade vi vid Mangenbaden där vi köpte glass & senare gick ner till stranden. Edvin hade tagit med sig sin lastbil som han gick & sköt lastbilen medans Pontus snabbt hoppade i.

En härlig semesterdag!

Nya köket!



Så här blev vårt nya kök! Inte riktigt färdigt än, överliggarna håller på att bli målade & sen är det någon kantlist som ska upp men snart är det färdigt. Eller är det snart? Stefan hade läst att medelsnitt för att få lister uppsatta är 3 år...Hmmm!
Men iallafall så är jag nöjd, tapeten är småblommog & jag älskar bården (vilken inte syns så bra!)! Saknar stolar då vi bytt ut vårt bord mot ett runt...vet inte riktigt om vi ska ha det runda eller om vi ska byta tillbaka...till det runda bordet finns en iläggsskiva vilket gör att bordet blir stööre, bra när vi får besök av släkten, & på somrarna brukar vi vara flera.. Ja vi får väl se hur vi gör.

Framåt?

När vet man vad man vill? & när bestämmer man att det var det jag ville? Ska man fortsätta eller ska man stanna? Kan man vara säker på att man väljer den rätta vägen? Är det så här det ska vara?

Upp & ner, ja det vet jag...men jag blir trött på det...trött på att aldrig få något bestämt, att bara fortsätta framåt utan mål...vart är jag på väg? & när man är på rätt väg så händer något...ens liv tar en ny riktning...vissa saker känns inte lika viktiga för en stund & andra saker känns mer viktiga än de någonsin gjort...

Kanske det ska vara så här nu, har varit ledig länge & ledigheten börjar ta slut...Så ska man fortsätta...en dag i taget...nya saker ska upplevas & gamla ska glömmas...så fortsätter vi rakt framåt...skola, jobb, dagis, affären...

Ja, vad är det jag skriver om..vet inte själv...ingenting men samtidigt mycket...mycket som far runt i mitt huvud..mycket som ska göras...mattetenta, ny kurs, dagistider, ny avdelning för Edvin...vardagens kaos...eller kanske inte kaos...det finns en trygghet i det hela också...

Har nog aldrig känt en sån lycka att få vara hemma, att bara vara, bara andas, göra lite vad man vill, inte ha något att passa, att kunna springa i pyjamas halva dagen, äta sen middag, sovmorgon... Lycka att få vara tillsammans med mina killar...att få göra sånt man inte har tid till annars...

Är detta mitt sista sommarlov? Eller kan man få ett till?




Vandring vid Acksjön..



Idag tog vi bilen för att åka till en vandringsled. Här vid Acksjön finns det tre olika längder, vi valde den kortaste; 3,5 km. Tänkte att detta kunde vara lagom för barnen.



Pontus hade packat sin egen ryggsäck med bullar & äpplen. Edvin var lite negativ i början, han ville in i skogen. Det dröjde dock inte länge innan det fanns intressanta saker att titta på...



som det här!



När vi kommit in i skogen en liten bit såg vi denna stora sten. Var nog den högsta sten jag sett någon gång.



Det röda där är vatten.. spännande tyckte jag som var tvungen att fotografera.



Denna branta backe ledde oss ner mot Horsjöälven.



Pontus skulle komma först ner.



Här är den vackra älven som slingrade sig ner mot...



Acksjön...



där vi hade fikapaus. Toapapper & lila lådan vilken rymmer lite smått & gott bl.a. tamponger som är bra för att stoppa blodflöde om något händer!



Vackra blommor fanns också & kameran kom fram fort!



På väg uppåt från sjön. Vackert, eller hur?

Underbar dag, härligt att få vara ute i det fria...blir dock inte så ofta nu mer....men kanske tar vi en annan vandringsled imorrn, kanske i Alsterdalen...vi får se..

Kramisar


Trötta var de tre i baksätet..



Edvin somnade snabbt!


Pontus åt på en klubb, sa ta den mamma & somnade nästan direkt med stora bitar runt munnen!



Sov gott gjorde de på hemvägen, slitna efter några intensiva dagar i Stockholm. Här har de nyss öppnat ögonen när vi hade ett stopp på vägen, de somnade ganska kvickt igen.

Gröna lund!



Dessa söta mötte oss när vi kommit till Gröna lund. Hit tog vi oss med spårvagn vilket jag rekommenderar, trevlig färd med guidning.



Denna karusell gillade både de små & de stora, Madde sa att detta var den bästa karusellen...den var härlig & lockade alla till skratt då den kittlade skönt i magen.



Edvin i veteranbilarna. Denna tyckte han var ganska rolig.




Pontus & Rebecka vinkar glatt, trots att detta inte var så kul!



Radiobilarna tyckte Pontus & Alice var lite roligare!



Pontus hoppade glatt upp i dessa två herrars famn. Vilka började skrika "var är kameran!"



Här har Edvin hittat sin favorit, fastän han säger att det inte var det. Han sprang in & ut, i samma bil en lång stund medan Pontus & Alice gjorde likadant med lilla fritt fall.

De hade en otroligt rolig dag & alla var nöjda & glada! Éfter 11 timmar här var det inga klagomål! ´Färden gick vidare till moster som hade gjort  kycklingröra i tunnbröd, vilket smakade otroligt gott efter en lång dag på grönan. Föräldrarna fick också lite vin & öl vilket var gott att avrunda kvällen med.

Som jag sagt tidigare så har min lust för karuseller ökat! Har redan planerat in en färd till Liseberg nästa år, där har jag aldrig varit & Stefan var det länge sedan sist. Vi får väl se vad det blir, det finns så otroligt mycket att göra utan att behöva åka långt & mycket vill barnen göra igen!

Nu ska jag se på film, Honungsbiets hemliga liv. Ska bli skönt att krypa ner i soffan med något gott att äta & dricka & bara vara.

Kramisar

Skansen 2009



Framme & vandringen bland djuren började! Spännande tyckte Pontus..





Kan det va en häst de kikar på de underbara killarna!



Emma försöker få en bra bild på henne & Edvin!



Denna fågel höll på att skrämma livet ur oss alla, när en tuta tjöt började fågeln skrika & gå emot oss vilket resulterade i att alla började springa.



Några av de fascinerande djur som finns på Skansen!

En underbar dag spenderade vi här. Glada & nöjda var barnen när vi skulle gå hemåt, då började regnet falla. Regnkläderna åkte på & vi gick till Djurgårdsfärjan som tog oss en bit hemåt.

Nya halsbandet..



..med en hajtand gillade Rebecka! Detta fick hon av moster med familj när de kom hem från Kreta.

Nya kameran ska testas...



& då tycker Stefan att det är bäst att pröva med vattenkranen!

Nyklippt

Så härligt att få åka till frissan & få tas om hand! Lite tid för mig själv med vuxna människor, vilket inte blir ofta nu på sommaren. Härligt att få bli schamponerad & klippt...så nöjd är jag!  Lite kortare, lite tunnare, mycket fräschare.

Idag har det varit varmt! Inge skönt, svettigt & jobbigt... barnen orkade inte vara i lekparken en lång stund utan de ville hem & sätta sig i vardagsrummet (takfläkt) & se en film. Detta tyckte jag också va härligt! Gillar inte värmen, har trivts med vädret som varit! Men man ska inte klaga, vädret är som det är...man får göra det bästa av det.

Nu ska jag äta varma mackor & ta det lugnt vid tv...tror att barnen somnat nu!

Kramms

Vackra blomma

Ska gå vidare, sluta bry mig...men det är svårt att inte bry sig, det är ju påhopp på oss som medmänniskor... Vi kommer att gå starka ur det här, tänk bara om andra kunde sluta lägga sig i & misstro allt man gör...

Men idag ska vi gå en sväng, ta med mig barnen till en lekpark & leka & ha roligt, för det måste vi väl få ha?

Kanske ska jag ta med mig matteböckerna & titta lite i dem, men vi får se...

Ska ha en lugn dag, med mina älskade söner... & vi är lediga några veckor till... men tiden går snabbt & det känns som man inte hinner med... snart börjar allvaret igen & man ska upp tidigt & hinna med alla dagsbestyr... men det finns glädje i det med...att hitta de korta stunderna då man kan andas & vara tillsammans...

Nu ska jag gå & fixa lite lunch innan vi ska gå ut till sommaren, de gröna träden & blommorna som luktar så gott...& ta vara på varandra & den tid vi har...

Mormor, igår när vi gav en granne en orkidé som tack för blomvattning, tänkte jag på dig...hon frågade hur man skötte den & berättade hur du gjorde med dina orkideér. du fick dem så vackra...hur ofta vi pratade om dessa fantastiskt vackra blommor...du finns här fastän du är borta...i allt jag gör finns du med...saknar dig...

Kramizar


Tänkvärt..

Om du tror att ingen bryr sig om du lever eller inte, försök med att hoppa över några amorteringar. (Earl Wilson)


Varje ålder har sina glädjeämnen.  (Okänd)



Alla önskar leva länge, men ingen vill vara gammal. (Jonathan Swift)



Det snabbaste sättet för en förälder att tilldra sig ett barns uppmärksamhet är att sätta sig ner och se ut att ha det bekvämt. (Lane Olinghouse)



Människan är det enda djur som har tråkigt. (Erich Fromm)


Dessa ordspråk har jag hittat på: http://www.ordsprak.se/


(http://blogg.passagen.se/resources/golda-golda/EveryDayThought.jpg)

Oväntat håll..

Tänk att man kan klaga på sina grannar för både det ena & det andra...men när det som mest behövs står de där & ger sitt stöd!

I onsdags innan vi åkte till Stockholm kom en granne & sa några ord, glädjande ord...att vi var modiga för att vi skrivit ett brev till alla m.m.

Igår när vi kom hem låg ett litet brev i brevlådan, några rader från en annan granne.. blev tårögd & så glad!

Inte alla tycker att vi är hemska, kanske är det inte heller så många, men få vågar säga vad de tycker så vi får väl leva med det!

Tack för stödet! Börjar känna att det hela inte gör att världen rasar för oss, barnen har lärt sig en läxa & vi kan inte ta för givet att barnen kan de regler som finns i vårt samhälle...Vi har alla lärt av det som hände!

Men två personer, grannar, kommer vi aldrig att förlåta.. de ord de sa fick oss att känna oss värdelösa, de fick oss att må dåligt... aldrig mera! För mig finns de inte, det är tomt... Aldrig förut har jag känt sådan avsky för människor som jag gör nu...

Kjam

Stockholm!

Vilken härlig stad! Kan inte få nog av den, finns så mycket att se & göra! Skön helg & trevligt sällskap! Precis vad vi behövde...

I torsdags så tog vi det lugnt, utforskade Fisksätra där min syrra bor.. Bad & lek blev det! Senare blev det middag med moster m. fam & syrran - mosters man lagade maten, köttfärslimpa med fetaost i, underbart gott! Måste börja utforska min matlagning lite nu! Börjar bli trött på det vanliga - kanske barnen lär sig äta lite mera nu! De är ju rätt konstiga i maten, inga grytor eller ihopblandningar, de har börjat äta pannkakor nu på senare tid, fetaost & oliver älskar de!

Iallafall, i fredags var vi på Skansen...härligt att få gå runt & titta på djuren & allt som Skansen har att ge! Barnen var nöjda & glada! Härligt! Var inne på akvariet där vi fick se ormar, grodor, krokodiler, fladdermöss & apor...på väg ut fick man klappa en spindel & en orm - & det gjorde vi! Denna dag tog vi djurgårdsfärjan, vilket barnen tyckte var skojigt, & jag med för den delen!

På lördagen vaknade vi tidigt & tog tåget in till stan, för att gå på spårvagnen som tog oss till Gröna lund! Med åkband på allas armar var vi redo! Vi började vid alla barnkaruseller, med elefantåkning, nyckelpigan, lyktan & tekopparna! Alla, både stora & små, tyckte om dessa karuseller..Skojigt var det! Sen fick vi vuxna åka lite större karuseller! För mig blev det fritt fall tilt! Hjälp tänkte jag på väg upp, då jag var så rädd att jag tänkte att jag skulle dö! Uppfärden är hemsk! Nerfärden går så snabbt så man inte hinner tänka! Härligt i kroppen, man känner att man lever! Så nu har jag åkt den, & jag är stolt över att jag vågade, vågade inte förra gången vi var där men för länge sen åkte jag fritt fall.. Sen åkte vi de flesta attraktionerna, & Stefan & Emma skulle ha med mig i den nya, Insane! Gick in med glada miner & tänkte att detta klarar jag! Eftersom det var lång kö så stod vi & tittade när andra åkte...kan säga att mina ben skakade & jag var flera gånger på väg att vända! När vi väl satt i sätet var mitt hjärta uppe i halsgropen... På väg upp så lutade jag & Emma med huvudet ner, tyckte det var olidligt! Sen blev det fart & jag trodde jag skulle dö! Detta tyckte jag också var bra att skrika ut följt av "jag hatar denna"! Men den var härlig, tror dock inte att jag någonsin kommer åka den igen! Men man får jun lite adrenalinkick av det! Kanske, kanske jag åker den igen!

Barnkarusellerna, bl.a. lilla fritt fall, tyckte våra barn att var så roligt att de sprang runt  & åkte en ganska lång tid. Edvin hittade sin karusell, bilarna! Han gick runt & åkte, satt i samma bil hela tiden, kunde fixa allt själv! Han hade så roligt, hans ögon lyste av glädje!

Spökhuset blev det också! Jag, Madde & Rebecka gick in i detta hus! Med spöken som lurade i varje liten vrå...Ett blev lite förtjust i Rebecka så han började ropa efter henne...Rebecka blev lite rädd, men räddast var nog Madde! När vi sedan kom ut så stod spöket på verandan & fortsatte ropa efter Rebecka... & vinkade efter Pontus att komma men han skakade lite försiktigt i huvudet!

Älskar Grönan!
Älskar Stockholm!
Barnen var nöjda & glada & jag har aldrig varit så stolt över mina barn som orkade, i 11 timmar på Grönan, allt gående på Skansen & all tunnelbana & båt!
Alla var glada.
Härligt. Underbart.
Sådan glädje.
Önskar att tiden kunde stannat.

Nu är det dags för jobb för Stefan, snart blir det dagis & skola...men tiden går snabbt & snart har vi sommarlov igen...& då väntar nya äventyr för oss.. Men för mig är karusellglädjen väckt igen!

Kramisar

Ska försöka lägga ut några bilder, kanske senare ikväll för nu har jag en del att göra...städa & tvätta!

RSS 2.0