Victoria & Daniel..

..ska gifta sig snart.. Grattis till de!

Det är roligt att två människor har funnit varandra & vill dela livet med varandra.

Nu är ju också Victoria kronprinsessa & vår bivande drottning...

En ofantlig summa pengar har Sverige fått betala...pengar som kunde ha använts till bättre ändåmål! det är ju inte så att kungafamiljen i Sverige är fattig! Jag ser det faktiskt mer som att kungen inte vill betala sin dotters bröllop ;) Är det rimligt att lägga dessa pengar på städning av kyrka, korteger, boende m.m.

I Sverige finns en tradition, att brudparet tillsammans ska gå fram till altaret gå..för att man här är jämställda, ingen pappa äger sin dotter & därför ska lämna över henne.. Hur kan då kungahuset få strunta i vad svenska kyrkan säger?? Victoria & Daniel är jämställda & borde visa det den dagen de gifter sig..

Förut tänkte jag att de fick göra som de ville & att det skrevs allt för mycket om dem, men några kloka rader från någon ur en tidning fick mig att ändra mig..

De är offentliga personer, födda till sina poster & då krävs det också att människor rapporterar om det de gör & att man lägger sig i.. De är inte mer än människor men de lever inte efter samma regler & lagar som alla andra!

Eurovision..

..är redan över för Sveriges del! Anna är en fantastisk sångerska & hade en underbar låt & är värd så mycket bättre än detta! Tror inte att eurovision är rätta forumet tyvärr..

Jag såg faktiskt inte på semifinalerna så mycket, såg på mina serier istället :) Men efter 22 så var teven på då Stefan ville se...såg på snabbrepriserna & blev ganska så besviken..dåliga låtar & ännu hemskare artister!

Nej, tycker inte om eurovision längre, tycker inte om dessa regler..både i svenska uttagningen & eurovision... alldeles för många delfinaler osv. & varför ska vissa länder få sin plats klar?? Bara för att de har en stor kappsäck..

Skulle vilja ha en MUSIKtävling, där bästa låten vinner...

Får väl se hur det känns nästa år men i år har det inte varit en höjdare för mig..

,..

Sitter här hemma med mina killar & tar det lugnt den härliga fredagen! Jag skulle ha jobbat idag men det blev ändrade planer då stora killen har feber idag, troligtvis efter vaccinationen som han fick igår. Han var så duktig igår! Han rörde inte en min när sköterskan satte in nålen, på vägen hem i bilen så sa han att det gjorde lite ont & att han fick en liten tår i ögat..så söt min stora kille <3

I helgen blir det nog inte så mycket, är fruktansvärt trött & sliten & har en förkylning som inte vill släppa :( Hostar iaf inte lika mycket längre & kan sova på natten men detta tempo som vi har, med möten & jobb & skrivande gör att jag är helt slut! Får hoppas att det blir lite bättre för på måndag & tisdag blir det jobb & på onsdag ska ex.arb va inlämnat!

Är nästan färdig, är några små saker som jag vill ändra men inget som ska ta så tid...om nu inte sidnumreringen vill krångla igen! Satt länge för att få de rätta sidorna numrerade! Men nu är det rätt :)

Nu ska jag strax fixa lunch till mina grabbar så ha en bra dag alla!


Trött!

Fastän jag nyss gått upp så är jag fruktansvärt trött! Gick & la mig vid 11 igår kväll. Hostan började & klockan tappade jag tålamodet så jag gick ner & satte mig en stund för att se på tv:n & hoppades att hostan skulle ge sig. men icke! Började hosta ännu mer & började också kräkas av hostan! Tror jag kräktes upp allt jag åt igår... För när jag börjar kräkas då fortsätter jag...tål inte att se eller känna lukten för då vänder sig hela magen & det kommer ännu mer.

Kl. 3 gick jag åter upp i sängen, efter att jag ropat på stefan en gång & sagt att jag dör ;) Ja, jag trodde det ett tag, för jag var så fruktansvärt trött! & jag hade så ont i hela bröstet, det kändes som ett stort sår & jag kunde inte göra något åt det..

Efter kl 5 somnade jag i ren utmattning i min säng...vaknade vid 11 & känner mig alldeles öm..

Men det är bara att gå upp & duscha..ska vara på universitetet vid 14 för att träffa handledaren & jag skulle ha hunnit att shoppa presenter till våra dagisfröknar först men det hinner jag inte innan, får försöka hinna det efter...kl 17 ska vi va på dagis på avslutningsfest..vet dock inte om jag orkar men får skicka dit stefan med presenterna & barna..det är ju Pontus sista våravslutningsfest!

Nu måste jag skynda mig!

Kram

En trevlig helg i Eksjö!

Med konfirmation för min kusin. Härligt att få träffa släkten :) Synd bara att jag varit så förkyld så jag inte riktigt orkat med..

Nätterna tillbringades på ett gammalt logement.. Ett tolvbäddsrum med våningsängar där både stora & små, långa & korta fick plats... Några snarkade, någon pratade & någon sparkade ut ett vattenglas men lät det vara & vände sig & fortsatte att sova. Vissa försökte att göra alla andra rädda men var nog den som mest rädd var ;) Stefan gick ut för att sätta sig i köket & läsa, någon tyckte att Stefan var borta så länge så hon skickade ut någon annan för att titta efter honom (Stefan).. Mikaela kommer tillbaka & säger att väskan ligger slängd i korridoren - Hjälp! En väska mitt i korridoren i ett stort hus där vi var enda gästerna! Nu har det börjat! Nu blir vi alla...! Min mamma & moster skulle gå & kolla igen.. något låter - hjälp hissen kommer! Jag som stilla ligger & sover på rummet hör hur en elefanthjord kommer springandes i korridoren, eller vänta nu..var det mamma & moster?? Ja, visst var det de! Livrädda för att hissen kom! & efter kommer...en lugn stefan med en väska över axeln..

Ja, vi har haft superroligt! Kanske inte så mycket av sovandet, men det tar vi igen i veckan :)

Säger bara en sak - detta måste upplevas! Men tror kanske inte att alla skulle överleva en helg med Jönsson-klanen ;)

Jag fick jobbet :)

Ja, det är mitt! Har redan skrivit på anställningsavtalet! Den 11 augusti kommer jag att göra min första dag :) Mitt 1:a jobb, klasslärare i 5:an. Ser fram emot en spännande & givande tid! Lite skräckblandad förtjusning kanske man kam kan kalla det också...Som jag sa till Stefan, det känns som att jag måste gå lärarprogrammet igen under sommaren för att veta hur man ska lägga upp arbetet som lärare. Jag vet ju en dal, så klart..men hur går det praktiskt till att bara lägga upp en undervisning??? Ska till skolan & hälsa på innan skolavslutningen & ska då passa på att fråga de övriga lärarna en massa frågor ;) Men jag tror att jag kommer att trivas där, & att det kommer att bli en tid som jag kommer att minnas länge!

allt gick så fort så jag har inte lyckats smälta allt än.. intervju på onsdag, på onsdagkväll fick jag besked om att jobbet var mitt & på torsdag var papperen påskrivna & jag hade träffat alla lärarna & varit med på mitt 1:a föräldramöte som lärare inför hela skolan! Ja, snabbt gick det & roligt är det!

Så den 11 augusti far jag till jobbet & den tid som jag trodde skulle bestå av möten på arbetsförmedlingen blir en provanställning :)

Kramisar

Så var det gjort!

Ja, min 1:a anställningsintervju! & jag överlevde!

I natt drömde jag om intervjun, inga hemska drömmar! Jag satt där & de frågade mig konstiga frågor som jag inte förstod något av...& så sa en person att jag förolämpade dem genom att snyta mig..

Ja, jag var glad när klockan ringde & intervjun var färdig!!

Så när jag satte mig i bilen för att köra iväg var jag nervös & lite rädd.. Både för intervjun & för att hitta!

Har knappt satt ner min fot i Örebro förut & nu skulle jag köra själv & hitta till ett ställe som jag inte hade någon aning om vart fanns..

Men jag fann! & jag gick även in på en mack på toa - som jag har lite fobi för! Vet inte varför men jag vill inte gärna gå in på en mack & låna toaletten..

Var där i god tid så jag hittade en parkering & tittade mig lite omkring!

Det var ett fint ställe, inte alls som jag hade förväntat mig! Som sagt jag har inte varit mycket i Örebro, typ nästan bara kört förbi! Skolan låg lite i utkanten med närhet till skog.

Skolan verkar vara intressant & spännande, också med en liten utmaning! Men det är ju det jag söker :)

Intervjun flöt på bra, de ställde frågor & jag försökte svara.. jag är ju inte så bra på att prata positivt om mig själv men det kändes faktiskt rätt okej.

De var trevliga & vi pratade & så visade de mig runt..

De skulle höra av sig, så nu får jag vänta & se... De var tveksamma till pendlingen, & det är väl jag med..det tog ca en timme dit, så två timmars bilresa, fem gånger i veckan... men jag vet ju inte innan jag provat eller hur!? & funkar det inte så funkar det inte...

Får jag jobbet så är det roligt! Får jag inte jobbet så är jag flera erfarenheter rikare :) Så hur som helst så känner jag mig som en vinnare idag!

kramisar

Besvikelsen..

..är stor. Är arg & förbannad & vill bara skrika ut min ilska..

men istället sätter jag mig här...

kan inte skriva allt jag vill, kan inte skrika allt jag vill..

är begränsad av olika anledningar..

Skulle önska att det fanns en plats, där jag fick göra vad jag ville utan att någon skulle höra, eller döma..

Går du nu, då går du för sista gången..

Är så besviken...

Trodde mer.. Ville mer..


Min 1:a intervju..

..ska göras imorrn! Nervös & pirrig är jag, & orolig att jag inte ska hitta! Ska ju till Örebro & jag känner inte riktigt till det området!

Vet inte heller om jag skulle vilja jobba där, är en bit att åka varje dag! Men det är bra att jag får prova på att bli intervjuad! En erfarenhet rikare ;)

Vi får väl se hur det går, ska iaf dit..

Nu ska jag se om jag kan öppna mitt examensarbete en stund & fixa lite med det innan barna & gubben ska hämtas!

Kram

Marstrands familjecamping



En bild inifrån stugan, observera Noblesseasken som vi vann på Liseberg ;) & datorn, fri surf! En mysig camping med dessa nybyggda, fräscha stugor!

Har haft en härlig helg!

& kul att få träffa gamla vänner :)


Liseberg!


Förväntansfulla två barn som väntar på åkband :)



Vi började med en kaninresan :) En lugn, härlig tur bland kaniner i alla storlekar & former.. Denna fick också avsluta dagen :)



Sen fick pappa följa med på båttur...



Här åker killarna Små grodorna... tror att de tyckte bättre om Lyktan & Lilla fritt
fall på Gröna lund...


Fika!



Trampa på!



Kållerado åkte vi så klart! Pontus tyckte bäst om den för han blev blöt ;) Edvin får dock vänta lite till innan han får åka! Vi såg fram emot Flum ride allihop, men skulle ta den sist...tyvärr så stängde dem den när vi stod i kön, men nästa gång tar vi den först!


Valborgshelg hos mommo :)


Studsande, studsande barn...Att det ska va så roligt att studsa ;)



Pappa får göra en av de saker han gillar mest!



Visst ska väl Pontus hjlpa till också! Edvin rymde innan kameran kom fram, men båda var de med & eldade hemma hos mommo... Jag bar hinkar med vatten & fick släcka efter dem när vinden blåste med sig elden lite för långt!!



Mer studsande..



En härlig helg hos mommo!

Städar & tvättar för fullt!

Ja, för vi vill komma hem på söndag till ett städat hus! För imorrn drar vi till Göteborg :) Tror vi åker tidigt & går på Liseberg redan imorrn då vädret ser bättre ut då, men vi får väl se hur det blir :)

Hoppas på att städningen snart ska vara avklarad så vi kan ta oss en tur :) Ska vara med i "Friska Karlstad" så behöver ta några kontroller nu :)

Nu ska jag torka golvet i köket, bara stefan har dammsugit färdigt!

Hoppas på en bra helg för både oss & er!

Kramar


Trädgård!

Det ser ur som en trädgård här utanför & det är så härligt! Förhoppningsvis så kommer allt att börja blomma så småningom men nu ligger det massor av frön under marken som bara väntar på att få spira upp :)

Det tog sin lilla tid & göra i ordning, men med hjälp av svärmor har jag nu fått en början ute.

Ska försöka ta lite kort som jag ska lägga in, kanske ikväll...vi får se vad som hinns med.

Idag var jag på seminarium med examinatorn.. Jag var enda studenten, så ett bildspel & föreläsning för mig blev det! Men det gick bra & fick lite tips om mitt examensarbete...så har jag lite att pilla med denna vecka också!

Har fortfarande inte hört från min handledare, skickade mail för tre respektive två veckor sen!! Lite förargad över det faktiskt! Om handledaren inte har tid, då ska denne inga studenter ha!

I lördags hade vi städdag på gården, roligt att träffa alla TREVLIGA grannar! Lite krattning, sopning, plantering & nedtagning av ett träd samt ett stort & härligt fikabord :)

Till helgen åker vi till Göteborg, ska för 1:a gången i mitt liv ha en weekend i Göteborg! På lördag blir det Liseberg, också det 1:a gången i mitt liv! På söndag blir det dop :) Ska bli en härlig helg & en välbehövlig resa!

Får hoppas på lite fint väder men om det blir regn så gör det inte så mycket...vi packar bilen med regnkläder & annat så att Liseberg ska bli av ändå..Det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder ;) Fördelen med lite regn är ju att köerna inte blir så långa ;)

Kramisar på er alla

Sitter..

..här på en stol med en filt virad runt mig & fryser. Jag som skulle sitta ute & sola en stund idag!

Samtidigt som jag tittar igenom mitt arbete ser jag på Oprah...som idag handlar om konflikter & återföreningar.

"Den som älskar dig när du behöver det, det är din familj. Blod är inte tjockare än vatten."

Några hjärtslitande historier, ofattbara.

Men jag tänker på de där så bråken, som man river upp till stora åskmoln & sen lämnar man det där. Många är för stolta för att säga förlåt, istället går man vidare utan att se sig om, men med extra bagage som aldrig lämnar en förrän man förlåtit.

Hur många gånger har inte jag gjort så?? Men jag har alltid vänt mig om efter ett tag, sagt förlåt eller bara lagt det åt sidan & fortsatt. Livet är alldeles för kort för att man ska bryta med någon man tycker om bara för en dum sak. De som betyder mest är de som man bråkat med, men som också haft förmåga att förlåta de brister man har för att man tycker om personen.

Vissa människor är alldeles för dyrbara att mista..

Hellre sväljer jag stoltheten, godtar en ursäkt eller säger förlåt & sen går vidare tillsammans..





Examensarbetet..

..börjar bli färdigt, eller??? Har inte hört något från min handledare på länge så vem vet?? Kanske snart kommer ett mail & sen får jag göra om hela arbetet!

Nu är diskussionen snart färdig också & framsidan rä på plats! Litteraturförteckningen skriven, alla källor angivna, innehållsförteckningen gjord, bilagorna på plats...ja, det verkar närma sig det stora slutet! Tidigare än beräknat men jag har suttit varje dag också! 

Fick brev på posten om examenshögtid, kommer dock inte kunna medverka för då är jag i Stockholm :) Men det gör mig inget heller, jag blir ju lärare för det ;)

Idag var en sån dag då det är svårt att börja skriva! Skriver lite, raderar, skriver om, raderar & så fortsätter det! Men efter lunchen gick det bättre!

Igår var jag ledig med mina killar! Stängningsdag på dagis så då passade vi på att vara ute i det vackra vädret :) Jag satt & läste i solen & mina killar lekte så bra :) Inte helt fel!! Läste ut min bok & fick lite färg :) VÄLBEHÖVLIGT! Jag är så blek som bara jag kan bli! Men nu ska snart kläderna av & det ska sittas i solen, iaf nu i maj...sen blir det alldeles för varmt så då gömmer jag mig i skuggan ;)

Nu ska jag skriva lite på mitt examensarbete tror jag...har lite i huvudet som jag ska skriva ner, annars är risken stor att det är borta imorrn..

Så ha en trevlig kväll! Det ska jag ha med Betty & de desperata hemmafruarna :)

Kramiz

RSS 2.0