Till mormor

Du fattas oss...

Tänker på dig idag på mors dag, du var en underbar mamma & en underbar mommo & gomma - bättre kan man inte ha!


Farväl är ej för alltid
adjö är inte slut
I mina tankar finns du,
där finns du alltid kvar

Ur Micke & Molle


Så härligt!

Idag blev jag väckt med en blomma & frukost på sängen. Kanske inte den bästa & godaste frukosten men tänk att de går upp & försöker iallafall...men jag har ju en tendens att säga något om det & sen har jag förstört det trevliga  jag tror dock att Stefan lärt sig att jag uppskattar det ändå! & blomman var vacker! & jag fick en extra sovmorron - tack älskling! Jag är lyckligt lottad!

Sen fortsatte dagen med pysslande ute, omplantering av tomaterna m.m. Jag har också gjort ett nytt projekt på baksidan, har satt upp gardiner..Stefan var nog tveksam men jag tycker att det blev riktigt snyggt & trevligt! Vi får väl se vad som händer när det bli hård blåst, kanske allt blåser iväg då ;)

Sen åkte vi till plantagen & inhandlade blommor, som nu sitter snyggt & prydligt på sina platser! Blev speciellt nöjd med en kruka som jag sammansatte av olika sorters gräs, "hänggrönt" & en färgglad blomma i mitten :)
Vi forsatte färden till OBS där jag köpte varsin jacka till killarna, en abisko jacka, vind & vattentät, för endast 149:- st. de kostar 400-500 annars så jag blev nöjd med köpet! Allt billigt smakar gott! Speciellt nu inför sommaren då ekonomin inte är riktigt som den borde! Lite studiestöd & ledig hela sommaren med MIN föräldrapenning - tur är iallafll at jag får tillbaks några tusen från skatten, det tar vi till Stckholm & Gröna lund tror jag :)

Så ikväll har jag målat staketet för andra & sista gången tror jag...det blir nog bra när vi får "flytta in" tillbaka imorrn!

Nu ska jag gå & sova, eller kanske titta lite på "Varuhuset", serien som gick när jag var liten...jag minns att jag tyckte den var skitbra!

& Emmsan - Välkommen den 10 juni! :)

Go natt på er alla som läser detta!

Krammisar


Dagen efter..

Har piggnat till lite nu på kvällen - efter en rolig & trevlig kväll med tjejerna. Grill & Prat & kubbspel & Nintendo WII & sen fick jag leka lite bartender, i den nya & snygga baren de byggt ( Ni kan ju ringa om ni behöver en bartender nån kväll - ställer gärna upp)! Blev kanske nån öl för mycket, men va gör väl det? Hade sanslöst roligt må jag säga - speciellt när det var en kille som började strippa! Fick dra upp byxorna på honom & knäppa - ville inte riktigt se allt ;) Sen träffa jag en kille som gick på högstadiet samtidigt som mig, kanske inte det bästa när man är lite lullig & kaxig, hoppas att han var likadan, men det tror jag nog! Tack till alla er som medverkade under kvällen, det gjorde vi bra!
 
Du lilla vännen - du vet vem du är - förlåt för vad jag sa & gjorde igår natt - det blev lite fel mellan oss, hoppas att allt är lugnt nu!! En stor kram till dig!

Så när kvällen kom blev jag lite piggare, har städat & fixat uteplatsen på baksidan - riktigt trevligt blev det! Sen var det dags för framsidan, nymålat staket & Stefan oljade golvet, planterade blommor i rabatten.. så nu blir det nog fint snart! Bara man får ställa tillbaka möblerna & sätta lite blommor i krukorna!!

Nu ska jag iallafall krypa ner i sängen & så hoppas jag att mina killar kommer med frukost på sängen imorrn! Det önskar jag mig på mors dag, en riktigt god frukost, avnjuten i sängen!

Så till alla mammor därute - ha en riktigt trevlig mors dag! Ta det lugnt & njut av de små underverken!

Kramms

Sol!

Nu sitter jag här i solen, tänkte att jag kanske kunde få lite färg inför kvällens party! Tänkte att jag skulle få sova lite också men det är massa gubbar här & springer så jag får ingen ro! Kanske att jag måste förtydliga att det är gubbar som är här & drar in fibernät ;)

Ledig idag, klarade ju sista enskilda inlämningen så idag blir det softa & förberedelse inför kvällen! Ungarna är ändå på dagis, just för att de drar kabel...vill inte ha två barn springandes här då! Än värre vore det väl om de trillade ner i krypgrunden!

När jag sitter ute på "ballen" så hör jag hur det rasslar till...& när jag tittar upp ser jag stora vingar som försöker ta sig ut! Lite otäckt tycker jag att det är..vet ju aldrig om de tappar flygförmågan & landar rätt i nyllet på mig... Har nog haft fåglar som bott under taket sen vi flyttade in, det är trevligt!

Nu kanske sommaren kommer..vet inte om jag är så glad över det, gillar inte värmen! Sitter & svettas som en gris i ett eldhav! Men det är vackert nu, när allt går i blom. Ska försöka plantera om tomatplantorna i helgen så de får komma ut lite, ska också försöka plantera lite i rabatten på framsidan... kanske lite sent men det kanske blommar till hösten! Jag gillar ju ändå hösten mer!

Nu ska jag fortsätta sola...men hoppas på en fantastisk kväll med brudarna - ni vet vilka ni är!
Tack & hej för denna gång!

Inom mig bär jag med mig dig & tänker på dig så hjärtat gråter, varje gång jag ser en orkidee så hör jag dig berätta för mig hur jag ska sköta dem..det är vår blomma... Vila i frid mommo

Snart helg..

Imorrn blir det grilla & party med brudarna..ska bli skojigt! Längtar! Länge sen vi var ute nu, men det är så mycket annat som ska hinnas med hela tiden.

Pontus har börjat fotbollsskola, skojigt med första idrotten! Imorrn är det dags igen, han missade förra veckan, så detta är andra gången för honom. Roligt med fotboll, önskar att jag själv spelat det! Jag tror dock inte att Pontus kommer bli fotbollsspelare, men det vet man ju aldrig!

Nästa vecka är sista dagisveckan inför sommaren & sista veckan för Edvin på sagoskogen, han ska börja på Pontus avdelning Tallbacken till hösten. Ska bli tråkigt att lämna de tre goa fröknarna på sagoskogen men får väl hoppas att om jag får en ny bebbe att denna får börja där! & de finns ju ute på gården ändå! Ska iallafall fixa en liten present till dem för att tacka för dessa åren...vet dock inte vad. Tänkte på en sån mugg där det står "världens bästa fröken", Vill att det ska vara nåt de kan ha kvar, längre än en blomma.. Någon som har förslag??

Idag fick jag tillbaka min valbara undersökning... förstår inte riktigt hur betygsättning görs ibland! & inte är det rättvist heller! Det är det som irriterar mig, att få godkänt är bra, men om man jämför alla som har godkänd så är det stor skillnad mellan de som ligger på högt G & de som ligger på lågt G...ska det finnas betyg, som jag tycker är helt onödigt, så ska de vara rättvisa! Hoppas på ett nytt system där det finns fler nivåer! Som visar varje students förmåga..

Ikväll ska jag med Mickis på handledarutbildning, tänk att den lilla tjejen har blivit så stor att hon ska övningsköra! & med mig dessutom, undrar hur detta ska sluta... ska varna innan vi ger oss ut på vägarna!

Tack & hej för denna gång!

Ordspråk..

Hittade några ordspråk som jag måste lägga in..

All eld slocknar, om man inte håller den vid liv.


En sann vän är en sällsynt fågel.


En lärares styrka visar sig inte i antalet lärjungar utan i hur många som frigör sig.

Att alltid vara en smula barn, det är att vara riktigt vuxen.


Till en ängel..

Se hela bilden
                
Till en ängel - Sonja Aldén


Mmm Som en lugn och stilla bris
Tröstande och varm
Som en moders hand på öppna sår
Som en kärlek utan pris
En tanke utan harm
Vill du följa mig vart än jag går
Är du här hos mig nu
Jag lever Och du lever inom mig
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg jag tar
Åh, jag kan se att det som var
Leder till nåt mer
Åh, jag kan känna hur min rädsla flyr, åhh
Det är du som ger mig svar
Och gråter när jag ler
Vill du stanna här tills dagen gryr
Kan du höra mig nu
Jag lever Och du lever inom mig
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg jag tar
        
Se hela bilden

Denna underbara sång sjöng Mikaela på mormors begravning, och som jag nämnt tidigare så lät det gudomligt..

Saknar dig mommo...

Jag...

Se hela bilden

Klassfest?

Har pratats en del om klassfest nu på slutet, jag blir bara arg så jag struntar i den. Ibland är det svårt att kombinera föräldrarollen, skolan & sambons jobb, men det som gör mig arg är att inte andra fattar - eller som inte bryr sig! En klassfest mitt i veckan, ja det kanske skulle gå, men Stefan har stängning, dagis har vårfest, jag ska upp på morgonen... bara för att de utan barn kan ta sovmorgon när som helst eller inte har något att passa på veckorna så har andra det! Ännu argare blir jag när man undrar varför inte fredag? Nä för då måste man träffa sina pojkvänner, som tydligen inte kan klara sig själva några timmar... Vad är det som är viktigt??? Kan man inte släppa killen?? Ska jag släppa mina barn istället??

Kanske inte mycket att bli irriterad om men det är sån jag är! Eller jag blir nog inte lätt irriterad men när jag blir det så märks det... kanske inte en bra egenskap men jag är som jag är.



Lärare...

Är så trött på lärare som 
                 ändrar förutsättningar för olika arbeten
                 yttrar sig om sina åsikter

                 låter olika elever ta mer eller mindre plats

                 inte godtar ursäkter om förseningar av arbeten

                 inte uppmintrar argumentation
                 inte fattar att vi har liv utanför skolan också
                 osv.
Skulle kunna klaga i evighet på några av mina nuvarande lärare... det får de se på kursutvärderingen - har gjort en lista bak i kollegieblocket! Har tyckt att mina lärare på universitetet varit bra annars, favoriterna finns på NIV såklart!
Men det är snart slut nu. Några arbeten som ska skrivas & lämnas in, nån redovisning... & så har jag tenta i augusti! :(

Jag vet iallafall hur jag INTE ska bli som lärare!

Men ett långt härligt sommarlov ser jag framemot :) Ska åka & köpa pool till mina sötisar nån dag & kanske en baden-baden till mig så jag kan sola lite!

Nu måste jag skriva färdigt min valbara undersökning...

Ha det gott!
Kramms


Ska han skrämmas lite tro??


Mina underverk..


Jag saknar er...

Nu har begravningen varit, så vacker. Mikaela - du sjöng så vackert, har aldrig hört något vackrare. Rebecka & Carolina spelade gitarr. Mormor skulle varit nöjd - det var en gudomlig upplevelse att höra dessa 3 barn sjunga & spela!
Det var en jobbig dag för oss alla. Pontus fick följa med, han tittade på sin gomma & fick lägga sin teckning i hennes kista... Han hade några funderingar & tankar efter, bl.a. vaför hon såg ut så & varför hon var röd på hakan men jag tror att vi kunde förklara för honom. Många fina blommor smyckar hennes sista viloplats... Vila i frid  Mommo

Har varit i Vingi en hel vecka, & det är så tomt där utan mommo, & moffen som ligger på sjukhus...Moffen hade permission tisdag-torsdag men han fick åka ambulans på onsdagskväll... nu har han vätska i lungorna & lunginflammation igen... Kan han inte få bli frisk snart så han kan komma hem?

I tisdags så somnade Stefans mormor in...det var skönt för henne, hon har legat & haft ont länge... RIP Minnie

Saknar er så det gör ont i hela kroppen...

Två veckor kvar av skolan, sen ska jag ha sommarlov i 11 veckor.. ska bli skönt att bara vara hemma med mina små! Får försöka hitta på något att göra med dem, men vi har ju Mariebergsskogen. Sen kommer det besök - Emmsan ska va här & Mickis säkert med! Ska bli skojigt!! :)

Ska försöka renovera lite i lägenheten över sommaren, ska tapetsera nedre plan, & hallen uppe ska målas & en vägg ska lagas - Pontus buttade dörren så den small in i väggen & vips fanns där ett stort hål. Men det är inte konstigt med dessa väggar som inte håller för nåt!

Nu ska jag sticka iväg till affären medans teliagubbarna jobbar på!

Kramis

Bröllop..

Skulle gifta oss nu i september...har fått ställa in. Tänk att allt skulle hända nu, med morfar, mormor, svärfar och sambons mormor. Detta skulle bli ett glädjens år, med kalas för min syster som fyller 30, hennes sambo som fyller 30, min mamma som fyller 50, och vårt bröllop.. Istället börjar alla bli sjuka, min mormor har lämnat oss.

Jag ville att alla skulle vara med, det var därför jag ville gifta mig detta år...

Mormor...

Tänk att det skulle göra så ont att mista dig, tänker på dig och orkar inte sova om natten.
Mormor "Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där. Vi ser ju inga stjärnor, där mörkret inte är".
Kunde vi inte fått några år till...men vi ses ju alla igen, när vi levt våra dagar, då hoppas jag att du är där och väntar på andra sidan.

Det är så svårt att se morfar, hans stora kärlek, hans allt, det var du. Men han kämpar vidare, tårarna rinner, men han kämpar...vill säga farväl till dig.

Denna dödsannons skickar dina barnbarn med familjer in:
Du möter oss ej mer som förr
Välkomnande därhemma
Vid hemmets kära dörr
Där hörs ej mer Dn stämma
Din plats är tom vid fönstrets karm
Där du oss väntat ofta
Kring Di gestalt, Din blick så varm
Blott minnets rosor dofta

Ett sista farväl, ett sista andetag, så lämnade du oss kvar...
Saknar dig...vila i frid

RSS 2.0