Jul, jul strålande jul

Underbart att träffa mina släktingar! Har haft så trevligt & skönt. Att tillsammans vara denna först jul utan mommo.

Älskar mina julklappar & barna älskar sina! Tror aldrig de två sötisarna har varit så nöjda någon gång! Jag är så stolt över dem! Den mindre fick bilar i alla storlekar men de han öppnade först var de minsta & billigaste! Den äldre kkom med ett paket formbara ballonger & utbrast lyckligt "Titta mamma, jag har fått ballonger!"..Så härligt när de uppskattar det lilla de får också!

Var ute i Branäs på juldagen med mamma, moster, syster & kusin..den äldsta var 50 & den yngsta 18 men vi hade superskoj! Vi skulle bara ut & ta en öl men det blev snabbt flera & till slut var klockan nästan 2 & vi skulle ha åkt hem kl 12!

Lillasyrran fick guitar hero i julklapp..det var riktigt roligt att spela det! Tror nog att det blir en sådan av våra julklappspengar! I början klarade jag ingenting, men nu klarar jag några låtar iaf! Ska träna så jag kan slå kusinen nästa jul ;)

Nu ska jag gå till andra huset, ska bli mat där idag :)

Hoppas att ni alla haft en lika härlig jul som jag & jag hoppas att snön fortsätter falla lite till :)

Kramis

Dags att börja summera 2009!

Kanske lite tidigt men tror det blir fullt upp resten av december så jag tänkte börja summera vårt 2009 redan nu..

Så vad har hänt? Här följer en kort tillbakablick..

Jo, jag har börjat blogga! Ibland ganska mycket & ibland nästan inget..men försöker att uppdatera så ofta jag kan. Måste säga att jag tycker det är riktigt roligt!

Året började med att moffen blev sjuk, har legat på sjukhus ganska mycket detta året tyvärr. Ibland har han varit lite piggare, ibland desto sämre. Hoppas på att han kan komma hem & fira jul med sina nära & kära!

Min mommo lämnade oss i april. <3 Saknaden efter henne är ibland ofantlig tung att bära. Men hon finns med oss - alltid i våra tankar.

Stefan mormor lämnade oss i maj. Efter ett lång liv fyllt med erfarenheter. 

Några vänner har jag fördjupat min relation till <3 Några vänner glider allt längre bort, sorgligt men sant.

Ett inställt bröllop :( Kanske var det bra att vi väntade, kanske inte!?

Mamma fyllde 50 & syster fullde 30 :)

Ett år fyllt av skolarbete, en matematikkurs & en svenskakurs (snart fördig!). Hittills är allt G.

En LEDIG sommar. Spenderad med mina två älskade söner :) Gröna lund & Skansen stod på schemat.

Många härliga promenader har hunnits med & jag är ofantlig stolt över mina 2 killar som orkar gå så långt!

Renovering i lägenheten. Älskar min tapet i vardagsrummet! Köket är nu en plats att trivas :) Fortfarnade är inte alla listor & hyllor på plats, men det kommer!

Mina killar har vuxit sig stora. De är inte längre några små barn! Så underbart goa men ibland riktiga monster ;) Syskonkärleken är stor, från att vara i ett slagsmål kan de sitta & kramas & pussas & mysas i evigheter. De klarar mycket själva & min roll som förälder förändras. Är så otroligt stolt över dessa killar!

Mycket har hänt, många känslor som funnits. Många tårar men också en hel del skratt.

Framför oss finns nya möjligheter...

2010 ska ta sin början snart & lite senare kommer jag skriva om mina förväntningar för detta nya år!

Julgranen

är inne! Den är pyntad & klar! Kanske lite tom för den är STOR! Den är sned & stjärnan vill inte sitta som den ska..men vad gör väl det?? Barna är nöjda & glada & det är jag med! Kanske kan Stefan hjälpa mig att räta på den lite imorrn när han kommer hem.

Stefan ja, han fick åka iväg med sina arbetskompisar till Loka brunn! Gissa om jag är avundsjuk! Skulle vilja ha två dagar där, med bad & kanske en massage :) God middag & ett mysigt rum! Få somna själv, sova hela natten & inte bli väckt av barnfötter TIDIGT på morronen..

Men det är härligt när barna kommer på natten, när de inte gör det känns det konstigt. Älskar att höra de trippande fötterna på trötta barn när de kommer på morronen <3

Ikväll har jag rimmat lite på julklapparna, många kvar men jag har ju några dar på mig!

Nu ska jag rimma lite till innan jag ska krypa ner i den STORA sängen alldeles själv :(

Go natt på er alla & kramisar!

Vit jul!

Det ser ut att bli en vit & kall jul - HOPPAS! Längtar tills jag får åka uppöver nästa vecka! Åka pulka & traska i snön & någon skidtur ska det nog bli <3

Ska bli så härligt!

Några julklappar är färdiga & några rim! Det tar lite tid att rimma men det är roligt! Har några julklappar kvar att köpa, men det ska gå snabbt!

Om ända min mommo fick vara med, saknar henne & det kommer göra ont denna jul. Men hon finns med i våra hjärtan, i våra tankar.

Nu ska jag skriva ner vad jag ska säga på vår gruppredovisning idag & sen blir det lubch & sen blir det att åka till KAU. Känner mig lugn inför att redovisa. Det är skönt att komma över det, jag vet att det är jobbigt när jag väl står där men jag klarar det! Det är inte så farligt! Det kan faktiskt vara roligt!

Önskar er alla en underbar dag!

Kramisar

Underbara, älskade morgon <3

Idag kommer bli en fantastisk dag! Underbar morgon & underbara barn!

Ibland känns allt så otroligt bra! Känner mig frisk & levande!

& välsignad! Över att ha mina 2 underbara killar hos mig <3

Hoppas att ni alla får en underbar dag!

Kramisar

Hela inlägget..

..försvann! Under tiden jag pratade i telefon så har en viss Edvin stängt av hela datorn!

Idag har vi plockat & städat! Effektiva har vi varit & hunnit en massa! Bäddat rent i alla sängar, städat vinden & dammsugit överallt. Dammtorkat lite & tvättat & vikit 3! ikeapåsar med kläder.

Stefan & barna har hunnit vara ute en sväng också! Ner till sjön & kastat sten har de gjort! Inte nog med att vi har 2 barn, en kompis har varit här också :)

Tänk om man alltid kunde vara så effektiv!

Igår var jag riktigt nere & kände inte för något! Ett tag visste jag inte ens vart jag skulle ta vägen med alla känslor & tankar som kom.

Men en ljuspunkt varje dag ska det vara, & det var det igår på morronen! Lucia på dagis med alla duktiga & underbara barn! Edvin var tomte, hela dagen! Han var med i tåget en stund men kom sen & kröp upp i mammas trygga famn. Läskigt tyckte han det var med alla föräldrar & närstående som satt & tittade på. Det är ju inte konstigt om man ser hur jobbigt vuxna kan ha i såna situationer. Jag är stolt att han var med en stund :) Trodde en stund att han skulle börja gråta, mungiporna åkte ner hela tiden, men han gjorde aldrig det. Pontus var ingen lucia i år, men världens sötaste & godaste pepparkaksgubbe ;)

Nu ska jag gå & städa toan så är allt färdigt för dagen & jag kan slappa resten av kvällen ;)

Kramisar

C..

Har en del att göra här i kvällningen! Grammatiksagan ska lämnas in, & jag borde läsa igenom den! Ett grupparbete ska läsas & ett annat förberedas! & jag vill börja med uppsatsen!

Men jag är trött, har huvudvärk & fryser. Tror jag inte är riktigt frisk, har varit lite krasslig de senaste dagarna. Men som det är just nu är det bara att kämpa på & göra de sista sakerna innan jul.

& så ligger moffen min på sjukhus igen :( Tänk om allt bara kunde få lugnt en stund..utan den där oron om att något ska gå i kras. Har fått nog av sjukdomar & sjukhus. Hoppas på att han blir bättre & snart får komma hem..& fira jul med alla kära.

Nu måste jag rappa på lite!

Kram till alla som känner att ni behöver en!

Inte mycket kvar innan jul..

Det är skönt! Även om det inte är mycket kvar som ska göras innan jullovet så vet jag ju vad som väntar efter! En missad tenta, p.g.a. båtresan, som ska göras första dagen efter lovet, ett seminarium om Vygotskij, ett arbete på 10 sidor som ska lämnas in kort därefter, samt en gruppuppgift som ska redovisas emellan.

2 veckor är det kvar nu, 3 böcker att läsa, en grammatiksaga att lämna in, 2 gruppuppgifter som ska göras i veckan..

Kanske finns det lite tid att börja med arbetet nästa vecka, så kanske jag kan få vara ledig någon dag i jul :)

Nä, nu ska jag inte klaga! Vet ju att jag fixar det!

Nu har jag iaf börjat julshoppa lite..några julklappar färdiga! Det var riktigt mysigt att få gå & julshoppa lite i söndags. Kanske berodde det lite på att vi var inne i stan, vilket vi inte brukar vara! All julpyntning & glada miner gjorde migockså glad & speciellt köpsugen ;)

Nu ska jag se färdigt på CSI & läsa färdigt en bok, sen blir det natta här. Ska försöka hinna mycket imorrn då jag är hemma från KAU.

Kramisar <3


Ensamkväll..

Har sett på film med barna & myst i soffan. Nu sover de sött i sina sängar & jag sitter här alldeles själv.. Stefan är borta på party & Mikaela åkte till Torsby. Trodde jag skulle få en skön ensam kväll men istället kan jag inte njuta av att vara ensam.

Jag brukar gilla dessa kvällar annars, det är så tyst & skönt & man kan göra vad man vill. Men ikväll känner jag mig bara ensam.

Nä, ska nog krypa ner i sängen & kanske läsa en bok.. Men det blir väl ingen sömn innan Stefan kommer hem. Orkar inte slappna av förrän jag hör att han kommer hem. & ikväll är jag orolig för Mikaela också! Ja, jag vet hon är snart 18. Jag bodde själv i Torsby då..men Mikaela är ändå min lillasyster. Jag vet ju vad jag gjorde i den åldern. Hon sköter sig nog! Hon har det säkert jättetrevligt med goda vänner nu :)

Go natt på er alla där ute :)

Kramisar


Santa buddies!

Dessa underbara valpar! Älskar alla Buddiesfilmerna :) De är riktiga familjefilmer, barna sitter aldrig så stilla som när vi ser på dessa filmer.



Här följer lite ur en av låtarna som var med, tyckte det var så vackert.. På hundgården finns alla hundar som ingen bryr sig om och den minsta av dem är lilla Mini som berättar följande om hoppet om ett julmirakel..

Varje kväll så ber jag att någon ska hitta mig, att nån kan se min ensamhet och att allt ska ordna sig. När det blir mörkt om natten, är det lätt tappa tron på under och mirakel och att en saga kan bli sann. Man måste tro, för då blir julen underbar i år.

Man måste tro, för då blir julen underbar. Underbar för dig, underbar för mig. Det tror jag på. Och att allting ordnar sig. Att allting nog blir bra ändå. Då blir julen underbar, då blir julen underbar i år.

Så underbart vackra rader..skulle önska att jag kunde tro på julmirakel..




Underbar helg!

Som ni ser har jag haft en fantastisk helg! Barna var lyckliga! En sån resa får vi göra om mina kära :)

Dessa två utslitna & nöjda killar satte sig i baksätet för att åka hem. De var inte vakna mycket under hemfärden ;)




Hoppas det är OK med alla som är närvarande på bilderna, annars får ni säga till så tar bort dem!

Karaoke på hög!? nivå




Stefan blev först ut av oss att sjunga karaoke, låten Loosing my religion.

Men blev det dags för brudarna att gå upp! Lite smått nervösa & spända tog vi stegen ut på golvet.




När låten, Avundsjuk med Nanne Grönwall, väl började tror jag att vi båda blev smått chockade! Trodde faktiskt att jag kunde den låten! & Madde trodde det var en annan låt! Men ändå! Vi vågade att stå där inför alla & sjunga fastän vi inte kunde! Lite skratt blev det allt :) Så lite stolta tycker jag att vi får vara!



Nästa gång väljer vi en annan låt som vi kan lite bättre ;) För visst blir det väl en nästa gång syrran?




Hamburgare!



Mariella sedd från Helsingfors. Stod så fint där i hamnen & väntade på oss!




Middag andra dagen skedde i Ella´s resturang. God hamburgare blev det för de flesta, förutom barnen som åt av en god barnbuffé. Önskade att jag fick äta av den också! Men hamburgaren var god den med :)

Helsingfors!



Helsingfors - här är vi! En liten rundtur blev det allt på förmiddagskvisten, tyckte nog att alla var förvånansfullt pigga ;) Mikaela & Emma poserar som vanligt vid en bänk som stod utanför ett museum. Vid bord & stolar av små glassar fick alla barn vila benen en stund. Vi gick in på ett café, vid namn Fazer, men insåg snabbt att våra plånböcker inte var stora nog för att fika där. En smörgås kostade 8 euro, ca. 80 kronor!



Skyltfönster vid Helsingfors svar på NK, Stockmann. Mekankiska tomtar & råttor fyllde ett helt fönster & både små & stora blev stående en lång stund för att njuta. 

Grattis :)



Grattis Madde & Erkan! De 2 glada fick stiga upp på scen & bli firade. 1 flaska mousserande vin & 2 glas samt en ville viking drink till Alice :)

Dans!



Söta flickor 3!



Va roligt det var att dansa loss lite tyckte alla 3 sötnosar :) Efter en stund blev dock dansgolvet fullt & de små fick stiga åt sidan för att de vingliga vuxna skulle få plats ;)

Viking buffé



Middagsdags i Viking buffé. Inte så god mat som jag hade väntat men vad gör väl det när man är med nära & kära & har underbart roligt!

Påstigning :)



Förväntansfulla var vi alla när vi stod & väntade på tåget som skulle ta oss till Slussen från Fisksätra. Efter en kort busstur till Viking line steg vi på båten, på vägen hade kära mosters man ringt & sagt att vi inte fick ut biljetterna! Gissa om det blev diskussion på vägen dit, han sa att det var för många ungdomar & jag räknade & räknade! Väl där fick vi reda på att han skojade :) & tur var väl det!

Hej då vinkade vi till vackra & mörka Stockholm när båten lämnade land :) Så förväntansfulla barn stod där på båten & vinkade :)

Härlig helg..

..med nära & kära! Födelsedagskalas & båtresa :)

Tyvärr så kunde inte moffen följa med, han hade längtat så! Feber som inte ville ge sig så han låg på sjukhus..Nu verkar det dock som febern släppt & han får nog komma hem idag.

Roligt att träffa alla & roligt att kunna göra något för sin syrra :) 30 år fyllda & firade ;)

Så nu har jag varit i Finland också ;) Har pratat om att åka dit länge då Stefans mormor är från Finland, det har dock aldrig blivit av..men nu har vi varit en dag i Helsingfors!

Barna är glada & nöjda, de har haft jätteskoj :)

Ska berätta lite mer sen, när jag lägger in bilder.. Nu måste jag sätta igång att läsa lite! Har ju varit ledig sen i torsdags så det är en del att läsa!

Kramis

RSS 2.0