Monitor



Ett urplock bilder från vår lilla tur igår. Vi besökte först Långbans gruvby, där man brutit malm sedan 1500-talet. Här föddes också bröderna Ericsson. Den äldre byggde kanaler & den yngre som var uppfinnare, han uppfann t.ex. skeppet monitor som finns med på en av bilderna. När vi kom dit fick vi börja gå en skattjakt! Trevligt & roligt att de gör något roligt med museér. Skattjakten tog oss runt en slinga för att se på alla byggnader som ingick i gruvbyn. Vid varje ställe fick man en ny ledtråd. Vi gick också förbi huset där bröderna Ericsson föddes. Vi tog oss runt, till en skattkista, där barnen fick plocka en skatt... Vi gick sedan in för att titta på utställningar, mineraler i det ena huset & i det andra fanns bl.a. monitor.

Efter att vi fikat & fått nya krafter tog vi & gick till Tibergs udde som låg ett tsenkast från gruvbyn. Detta är ett naturreservat där det ska finnas sju olika orkideér... det var vacker natur & kanske såg vi en orkideé...

På hemvägen stannade vi vid Mangenbaden där vi köpte glass & senare gick ner till stranden. Edvin hade tagit med sig sin lastbil som han gick & sköt lastbilen medans Pontus snabbt hoppade i.

En härlig semesterdag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0