Orka!?

Skulle verkligen behöva gå ut & gå en sväng! Hur ska jag hitta lusten & orken? & var ska tiden komma ifrån?

Idag har jag tid, eller jag ska ta mig tid & gå ut en sväng..i den friska sköna höstluften :)

Jag SKA, jag MÅSTE

Måndag igen..

Så var det måndag igen & allt som ska hinnas göras! Motivationen är alltid låg på måndagarna, ingen lust att läsa! Men jag vet att jag måste så jag försöker...men när man läst några rader har jag ingen aning om vad jag nyss läst. Motivationen stegras sen under veckn & på fredagarna kan jag läsa hur lätt som helst, har svårt ibland att sluta & bara lägga bort böckerna.

Denna helgen har jag varit ledig! Bio, McDonalds, skogspromenad, film, handling, städning...men inget skoljobb! Det har varit skönt att bara ägna sig åt Edvin en stund, han behöver det! Sen har vi längtat efter Pontus allihop! Att bara ha Edvin hemma är som semester! Men det är väl så, ett barn är svårt men att ha två är ibland 10 ggr svårare! & sen vill jag ha flera!? Undrar hur det ska bli då ;) Nä, men vi är en familj & när någon är borta är det jobbigt! Men alla behöver ibland en stund ensam, utan brodern som alltid är med...speciellt nu när de går på samma avdelning...de är ju två olika individer!

Igår var vi på promenad vid Bergviks udde. Det blåste ganska hårt & vågorna var stora när de kracshade in mot stenarna. Så vackert det var...så härligt det kändes att stå & titta ut över denna fantastiska Vänern med de stora vågorna när vattnet yrde omkring...

Nu måste jag försöka läsa lite!

Kramiz

Huvudvärk är det värsta som finns!

Ja, jag tror det! Hosta och snora kan jag göra men denna huvudvärk håller på att ha ihjäl mig! Har alltid varit det värsta jag vet, knaprar tabletter direkt känner det minsta! Hatar magsjukan också men det värsta med den är huvudvärken!

Det är bara att traska efter de små på dagis fastän jag idag önskar att de kunde vara där längre...Stefan slutar inte förrän 18.30...middag ska göras & allt annat som ska fixas!

Snart kommer mamma & Rebecka, imorrn åker de till Stockholm & med sig tar de Pontus! Ända tills måndag ska han vara borta! Han börjar bli van att vara utan mamma nu :) & jag vet att det är bra för Pontus & Edvin att vara borta från varandra lite! Får se vad vi ska hitta på med Edvin för nåt skoj, han får ju trots allt ha både mamma & pappa för sig! Det behöver han! & sen får han prova på att vara på dagis utan storebror, han har inte varit på den nya avdelningen själv något än & det är ju bra att han får testa!

Nu måste jag traska iväg!

Kramiz

Tiden räcker inte till...

...och därför är det sällan jag skriver! Skulle vilja skriva mer men jag har så mycket annat...ska försöka bättra mig!

Lär ju inte få mer tid dess värre, tänkte skriva in mig i vikariebanken så att jag får in en fot i arbetslivet...vet ju inte när jag ska få tid att arbeta men kanske nån dag!

Trodde inte att det skulle vara så svårt att analysera litteratur! Hela tiden är det nya saker som man ska ta hänsyn till och ju mer man läser desto mer förvirrad blir jag..men kanske jag blir lite smartare av det, det återstr att se ;)

Ikväll var det föräldramöte, trevligt att träffa alla föräldrar! Och få en stund med "fröknarna"..ja, jag vet att det heter förskolelärare! Mycket som ska gås igenom och denna gång hade föräldrarana en del synpunkter, bl.a. jag...kunde inte hålla tyst utan framförde några åsikter :) Blev också påmind om att Pontus och de andra femåringarna snart börjar skolan...i februari skulle mötena om klassindelningar och annat dra igång! Bävar för denna dag då Pontus ska börja skolan, då är han inte längre liten...vet ju att han inte kan va liten alltid men är dessa små barn  verkligen redo för skolan? Med detta menar jag inte kunskapsmässigt, vet hur duktig lillkillen är, ibland underskattar vi dessa små under! Jag menar att komma till skolan, till alla gruppindelningar som sker, kille-tjej rollen, de sociala reglerna, det hårda, osyddade. På förskolan är man en del av en grupp barn, man har blivit en gemenskap, en liten klump, trygghet i lämning och hämtning, den täta föräldarkontakten..allt detta ska bytas ut.. När är man egentligen redo att börja skolan?

Som ni märker har jag blandade känslor kring detta, tror att med tiden, ju närmare man kommer så kommer min osäkerhet att minska. Självklart är det spännande då ett nytt kapitel ska skrivas för Pontus :)

Nu ska jag gå & lägga mig..läsa lite ur "barnbokens byggklossar"..& sen somna skönt :)

Kramiz

Fullt upp & lite till!

Det rullar på, allt går så snabbt! Helgen sprang förbi & här sitter jag & ska läsa Pippi Långstrump & ska snart åka till universitetet..

Inte för att jag inte hann mycket i helgen! Kulturknatta, kulturnatta, bio - Flickan som lekte med elden!, musikal - Sunset Bouleward, städa kaninburen & rasta kaninerna på gården, städa i huset...ja mycket har vi hunnit...& inte att glömma en massa läsning!

Måste säga att bion var riktigt bra! Men böckerna är bättre, mycket som inte framkommer i filmen..men det viktigaste. När jag började läsa första boken var jag tänkt att sluta vid de första sidorna, fattade noll! Men jag fortsatte, tvingade mig vidare & efter 100 sidor kunde jag knappt lägga bort boken! Rekommenderar dem!

Musikalen - fantastisk! Trots att det bara var genrep, fick gå gratis genom universitetet.. Maria Lundqvist är fantastisk & de andra också, trots att jag inte riktigt vet vilka de är! Tror kanske att jag ska gå igen när det är premiär & se om man ser någon skillnad..

Livet rullar på...

Kramisar!

Kulturknatta!

Snart tar jag & barna bussen in till stan för att se vilka rolighteter det finns på kulturknatta! Har redan fixat biljetter till en cirkusshow.. Stefan ansluter oss runt 16 då hanb slutar arbetet. Det bästa är väl att allt är gratis & det finns en del roliga saker att göra..som att gå till museét där de har olika aktiviteter som att göra egna instrument, skattjakt m.m.

Sedan ska vi äta middag på McDonalds för att sedan gå tillbaka till området & kika lite på vad de har på kulturnatta... dans, musik, show, grafitti, bmx...ja en massa finns. Ska dock inte vara där så länge, vi får se hur länge barna orkar.

Så en rolig dag ser jag fram emot med mina prinsar!
Kramisar

.?.

Mina ögon kan tindra

Mina läppar kan le

Men sorgen i hjärtat

Kan ingen se

 


Idag är ingen bra dag..känner mig tom, ensam, ledsen & jag vet inte varför...

Idag är ingen bra dag..

Inget är som det ska, det snurrar runt, vet faktiskt varken ut eller in...

Jag vet att det finns dåliga dagar då inget funkar, igår kväll var en sådan..tvättberget stort & maskinen trasig, såg ut som ett bombnedslag..men nu är tvättmaskinen hel, tvättberget minskar, det mesta ihopplockat men det känns inte bättre..

Känns som jag är i en fas i livet då jag inte vet något...

Vill så mycket men inget sker...står här utan att veta...

Sluta aldrig hoppas

Sluta aldrig be

Sluta aldrig drömma

Under kan ju ske


Kantareller :)

Nyss har jag ätit varma mackor med kantarellstuvning på till lunch..mumsigt var det! Stuvningen var över sen igår då Stefan lagade kött, klyftpotatisar med kantarellstuvning :) Egenplockade kantareller! Trodde det var enkelt att hitta det i år...men det var inte så enkelt här, stod bilar överallt på småvägarna runt omkring här...& människor i alla format kunde skymtas mellan träden! Dock hittade vi några stora, fina exemplar & den blev så god :) Kanske ska man lära sig att plocka svamp, det finns ju andra utsökta läckerheter sägs det...jag är dock ingen svampkännare så min kunskap stannar vid kantareller..även med svampbok ;)

Här har jag suttit & läst hela förmiddan & snart ska jag åka till universitetet där jag har lektion till 17! Inte speciellt roliga tider men det är väl så det är.. tycker dock att läraren kunde varit bättre på & dela tiden lika för grupperna då min grupp oftast har eftermiddagarna, ja, alla förutom två lektioner förra veckan. Men samtidigt så är det så mycket studiegruppsarbete så man borde va på universitetet framöver ändå.

Tiden går fruktansvärt fort nu! Mycket att göra att man inte hinner att bara vara på helgerna.. i helgen hann vi med någon timme i skogen annars var det fullt upp med städ, disk, tvätt, gräsmattor osv. Känns inte som man hinner något på veckorna så då måste man använda helgern till tråkigheter..

tvättmaskinen strular! Vill inte tömma sig på vatten, kanske sitter något i filtret...detta har resulterat i den största tvättkorg jag haft någon gång! Är inte svårt att öppna & titta men då rinner det ut en massa vatten & då måste man torka golvet...men ikväll ska jag fixa det!

Nu måste jag gå & göra mig färdig!

Kramms

Åsa Persson blev Årets vårdbiträde i Sverige 2009

Grattis Åsa Persson från Ängen i Sysslebäck!

Åsa Persson som arbetar på demensenheten Ängen på Dalbygården i Sysslebäck har utsetts till Årets vårdbiträde i Sverige 2009. Det är Demensförbundet och Klockargården på Öland som valt ut henne följande motivering:
"Åsa har ett enastående sätt att ta hand om de boende.Hon tar vara på de boendes individuella önskemål,även ovanliga.Det är så lätt att arbeta med Åsa.Hon ser aldrig några hinder utan bara möjligheter."

Omsorgsnämnden gratulerar Åsa till utmärkelsen och vi känner oss mycket glada och stolta över att återigen ha en medarbetare som tilldelats utmärkelsen!

September 2009
Åke Gustavsson, ordförande och Charlotte Dahlbom, förvaltningschef  

Priset "Årets undersköterska/vårdbiträde i Sverige" delas varje år ut av Demensförbundet och Klockargårdsfonden till sex undersköterskor/ vårdbiträden som på ett eller annat sätt gjort något extra för personer med demenssjukdom.
www.klockargardsfonden.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mamma!

Min mamma har idag varit med i både tidningar, radio & tv idag!

http://www.torsby.se/omoss/nyheter/2009/asaperssonblevaretsvardbitradeisverige2009.5142.html



http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=live&Id=204&BroadcastDate=&IsBlock=  kllicka på 16:46-17

http://svtplay.se/v/1684419/varmlandsnytt/9_9_19_15   runt 15 minuter ser man mammsen!

Visst är hon söt & idag var hon ute & gick när radion ringde...flås i telefonen & en paff mamma! Men det är roligt att hon får uppmärksamheten :)


Såg ni dessa två killar ikväll..trodde de menade allvar! Riktigt duktiga skådespelare alltså :)

Idol verkar vara lite bättre i år eller? Har inte tittat så mycket, bryr mig inte heller men jag gillar uttagningarna!

Nu måste jag läsa lite

Kramisar

5 september 2009...

Så skojigt att få gå & shoppa till låga priser! Köpte kläder till oss alla så nu klarar vi oss ett tag! Några småsaker blev det också, ljusstakar & utelampa & lite diskmedel. Skulle vilja åka dit snart igen, synd bara att inte pengarna finns!

Det var med lite sorg i hjärtat jag åkte till Ullared i lördags...våra planer var ju att gifta oss denna dag. Planerna ändrades, men ändå kändes det som vår dag...den dag då vi skulle förenas i äktenskapet. Denna dag hade vi planerat, jag visste vad & när det skulle ske & kunde inte låta bli att tänka på att det kunde varit vår dag...

Kanske vi bestämmer en ny dag, vi har inte pratat om det... det är så mycket annat som vi vill göra & som kostar... Men det är ju inget som blir skillnad när & om vi skulle gifta oss... Vi skulle fortfarande bara vara vi... med samma känslor & samma mål i livet... men en bröllopsdag är alltid en bröllopsdag & det är en av mina högsta önskningar. Vi får se vad som sker, inget är bestämt än..

Kramiz





Vaccin mot svininfluensan...

Följande hittade jag idag när jag sökte om svininfluensan..känner ingen oro för den, det är ju en vanlig influensa...men jag har i min närhet personer som har sjukdomar som hör till riskgrupperna...då tänkte jag att självklart ska vi vaccinera oss men nu när jag läst detta vet jag faktiskt inte om jag vill det...



Forskarlarm om vaccin mot svininfluensa: Foster och spädbarn kan få kroniska skador
Thu, 09/03/2009 - 19:34

VaccinVaccin

Foster och barn kan få obotliga skador av det etylkvicksilver som finns i varje dos vaccin mot svininfluensan, säger professorn emeritus i miljömedicin, Maths Berlin, som är en av världens ledande kvicksilverforskare och ordförande i Amalgamskadefondens vetenskapliga råd.

Varje dos av influensavaccinet Pandemrix innehåller konserveringsmedlet tiomersal, en kvicksilverförening som innehåller etylkvicksilver. Det är detta vaccin som Socialstyrelsen nu har beställt till hela svenska folket.

- Etylkvicksilver kan till och med vara farligare än metylkvicksilver och sönderfaller snabbt till oorganiskt kvicksilver, som effektivt skadar hjärnans celler, säger Maths Berlin.

När detta inträffar under hjärnans utveckling hos foster och barn kan kroniska skador uppstå med ett livslångt lidande som följd.

- De undersökningar som Socialstyrelsen och Läkemedelsverket stöder sig på kan inte utesluta en betydande risk för påverkan på hjärnutvecklingen hos foster och barn, menar Berlin.

Berlin pekar främst på tre riskgrupper. Foster hos gravida kan bl a drabbas av hjärnskador med autism och Damp/ADHD som följd. Också utvecklingen av hjärnan hos barn i åldern upp till tio år kan hämmas av etylkvicksilvret. Sedan kan vuxna som har en ärftlig känslighet för kvicksilver få sjukdomssymtom. Av de tre riskgrupperna är de vuxna de minst utsatta.

Europeiska läkemedelsverket (EMEA) har hävdat att tiomersal skulle vara riskfritt, men Berlin menar att man inte kunnat redovisa underlag för detta.

Amalgamskadefondens generalsekretare Thomas Karlsson är mycket kritisk till Socialstyrelsens handläggning.

- Det finns kvicksilverfria vaccin , men trots att anbud lämnats på sådant har Socialstyrelsen inte tagit riskerna på allvar och anskaffat vaccinet. Andra länder har beställt allt kvicksilverfritt vaccin som kommer att tillverkas den närmaste tiden.

Professor Berlin avråder gravida och barn från vaccinering med Pandemrix med Pandemrix som har tillsatsen tiomersal.

- Jag anser att riskerna att få men för livet är för stora för barnen. Även som vuxen skall man avstå från vaccinet om man är känslig för kvicksilver.

- När myndigheterna påstår att vaccinet är säkert lurar man folk. Myndigheterna måste helt enkelt ta fram ett kvicksilverfritt alternativ för barn och gravida kvinnor, menar Berlin

http://svininfluensan.com/content/forskarlarm-om-vaccin-mot-svininfluensa-foster-och-sp%C3%A4dbarn-kan-f%C3%A5-kroniska-skador



Vet inte faktiskt inte hur mycket man ska tro allt men jag vet att det forskats lite om biverkningarna..och jag vill inte riskera mina barns hjärnors utveckling...kanske man ska titta lite närmare på svininfluensan och vilka fördelar och nackdelar ett vaccin har innan man tar beslut, men lite oroväckande är detta...Vet ju inte ens om det är detta vaccin som man ska få, som jag förstått finns det flera!?


Pigg!

Det var länge sen men ikväll fick jag med mig lillasyrran & gick ut på en promenad... så härligt, så friskt med vinden som blåste..var pigg så på slutet joggade vi lite så när vi kom hem var kroppen gott slut & nu är jag piggare än jag varit på länge! Ska försöka att komma igång igen nu..

Men det är svårt också, när ska jag ha tid? & nu jobbar Stefan heltid plus läser på halvtid...hur ska man få det att gå ihop? Men det gör det, det vet jag...vi klarar det! Bara att planera lite mer...

Kanske ska man försöka gå upp lite tidigare & gå på en promenad, men då måste jag gå upp 5...det klarar jag aldrig, är ju en kvällsmänniska...

Vet inte vad jag ska ner på riktigt...tv:n har jag ju redan minskat ganska rejält, följer inte något nu..Men desperate housewifes & criminal minds det ska jag se på. Datorn kanske...men det känner jag då inte för, så mycket är jag inte här..eller?

Nej nu ska jag läsa in en saga som jag ska berätta utan papper imorrn...Hjälp?!

Kramisar

...

Så sitter jag här & inne på sina rum ligger mina grabbar som inte vill sova.. den ena ropar mamma hela tiden & nu börjar den andra också..förut låg de & ropade till varandra så det är väl bättre så här!

Jobbigt är det när det ska vara så...men jag vet att de inte kommit in i rytmen efter sommaren än så det ska väl vara så ett tag till kanske!?

Kanske, kanske åker vi till Ullared till helgen..mamma har lovat att vara barnvakt iallafall, sen hade hon fullt upp ganska många helger som kommer efter.. men jag har inte pratat med Stefan än! Men han har nog inget emot det kanske! Vi måste ju, barna har inga kläder & de har samma storlekar så nu är det slut på att ärva efter varandra!

Nä, nu får jag nog gå till de där skrikande, underbara pojkarna :)

Kramis

RSS 2.0