Härifrån..

..vill jag - nu - på en gång! Vill inte vara kvar här..

Vill inte va rädd för att göra fel, vill inte ha någon som vaktar varje steg vi tar...

vill ha ett hus, ett eget hus, långt ifrån (eller ja, iaf inte direkt i närheten) en viss granne här..

Vill inte bry mig, vill bara vända ryggen till & låta dem vara där bakom..& titta & granska..men just nu är det svårt...vill inte bli anklagad för att vara en dålig förälder, & ska jag bli anklagad för det vill jag att det kommer från någon annan...

Jag skulle kunna bo i ett träskjul i skogen, bara det inte är precis här...eller ta husvagnen till en camping, & vara där...men det är svårt med 2 barn!

Jag skulle vilja flytta, långt härifrån..men är det rätt mot mina underbara prinsar?? Pontus har ju redan blivit inskolad till fritids & varit & träffat nya fröknarna...

Är det rätt att 2 människor ska kunna få en hel familj att må så fruktansvärt dåligt??

Jag vet att det inte är ens fel att två bråkar...jag vet att vi har en del av det... men jag kan acceptera att vi inte tycker om varandra & gå vidare... men det verkar inte som om de har en tanke på att gå vidare & släppa & acceptera det faktum att gjort är gjort... hela tiden kommer nya anklagelser... & så fruktansvärt fula ord som kommer ur en 40-årings mun - det fattar jag inte!!??

Jag trodde att vi skulle kunna stå ut tills jag fick fast jobb så att vi kan få ett lån & köpa ett hus...men dit är det minst 8 månader!! & jag klarar inte det..jag gör inte det..jag har försökt men nu orkar jag inte..

Funderar på att ta hit en mäklare & värdera & sen se hur vi ska göra...men här tänker jag inte stanna länge.

Nä, nu ska jag titta om jag hittar nån lägenhet nånstans & kanske kika på hemnet..

Kram till alla mina vänner <3

& ett stort tack till våra goa vänner som igår var här & firade midsommar med oss & som blev inblandade i allt..förlåt för det! 

Midsommarafton :)

Vi har nog ingen tradition på midsommar, firar den lite överallt, dans kring en midsommarstång ibland men inte alltid.. det enda jag vet det är nog grilla :)

Älskar att grilla, kanske därför vi grillar varje helg ;)

Idag har vi varit på 70-års-kalas - trevligt :) & god tårta serverades :)

Nu väntar vi på besök från en vän & hennes sambo :) Har redan öppnat en kall öl & förberett maten, men det har jag haft mycket hjälp till från min kusin :)

Så helt plötsligt är man fembarnsmamma, 2 små & 3 stora tonåringar :) Kul att de vil vara här & fira midsommar med oss!

Men nu har jag inte tid till att sitta här & skriva!

Hoppas att ni alla får en trevlig kväll! Själv ska jag nog öppna några fler öl under kvällen, ha trevliga samtal & kanske lite dans kring..ja det får bli trädet ;)

Kramisar till er alla denna underbara midsommarkväll :)

10 år <3

För 10 år sen, på midsommaraftonen, blev jag & Stefan ett par. Innan denna dag hade vi varit i Norge & vi hade i många kvällar suttit tillsammans i hans bil & pratat & lyssnat på musik, då ovetandes om att vad som skulle hända..

Men här är vi nu, & på vägen har vi fått uppleva glädjen av att bli föräldrar, tillsammans...föräldrar till 2 underbara killar som är bevisen på den kärlek vi hyser för varandra..kanske kan det en dag bli fler :)

Inte allt har varit lätt.. många gånger har bråken blivit stora & någon har åkt eller gått iväg... hårda ord, från mig till honom..aldrig tvärtom... Jag är som jag är, han vet det...vet att jag ibland säger saker som sårar...men att jag inte menar det...

Vi har haft våra kriser...& nog kommer det någon mer...jag har levt med honom under hela mitt vuxna liv..

Den kärlek jag känner för honom är enorm...han har betytt så mycket för mig...han har suttit där när jag gråtit över det som hände när jag var liten, han har varit där under jobbiga telefonsamtal & han har varit där under de största förlusterna jag haft...

Han är för mig guld värd, han har gett mig så mycket...

Förhoppningsvis så får vi ännu fler härliga år tillsammans...

Jag älskar dig!

Hemma!

Efter en underbar helg i mitt Vingi :) Har vilat & grillat & tittat på skräckfilm! Läskig va den ända till slutet! Blev lite kärlekskomedi efteråt så att vi alla kunde somna ;)
På väg hem igen stannade vi till vid kyrkogården, Pontus hade plockat lite vilda blommor som vi satte på min mommos & moffens grav... trodde att det med tiden skulle vara lättare att åka dit, men upptäckte idag att det inte blivit det..saknaden är så stor & den blir så påtaglig där.. Var hemma i deras hus, det känns så konstigt att gå dit, jag bara väntar mig att moffen ska ligga på soffan & halvsova & mommo ska sitta i köksfönstret & titta ut när man kommer med bilen.. så som det alltid varit. Den lilla tröst jag har det är att de fortfarande får vara tillsammans, för alltid..
Efter detta stopp stannade vi till hos min kära vän & hennes prinsar! Så ursöta killar! Mina killar började genast att leka med hennes stora! & den lille fick vandra runt i våra knän, så mysigt att få snosa bebis :) & Pontus han blev fast när han väl kom in...satt med lillen i knät & tyckte han va så söt & snosade lite... ja, visst vill han ha en lillasyrra berättade han glatt ;) Vi får väl se om det blir så nån gång ;)
Efter detta trevliga stopp stannade vi till hos moster & tog med hennes dotter, käre kusin, som ska vara här hos oss :) Ska bli kuligt!!
Sista stoppet blev hos svärmor & svärfar...därifrån fick vi lite gott kött & våra söta kaniner :) Nu håller stefan på att dela uteburen då de under veckorna där har börjat slåss, efter 1 1/2 år!! Den ena kaninen har fått det ena örat skadat, men det verkar som om han repat sig! Men nu fåpr de vara i halva buren var med nät emellan så att de iaf ska känna lite sällskap :)
Nu tror jag barna har krypit ner i sina sängar så nu ska jag gå ner & fixa lite inför morgondagen, Pontus ska på inskolning till fritids :)
Kramiz

Glad!

För att det äntligen är över & att tidningarna kan börja skriva om annat igen! Förstår inte att folk kan sitta flera timmar i rad framför en tv för att titta på ett bröllop!? Behöver jag ens säga vad jag tycker om detta spektakel?? Såg lite på tv igår, inte med mening utan för att alla andra såg & för att umgås fick man sitta där :( Men blev besviken, på många saker! Framför allt denna klänning! Hade förväntat mig mycket mer! Nej, jag tyckte det var lite...ja...

Nu sitter jag hos mammsen, ska gå & duscha & sen packa inför hemfärden.. synd att inte helgerna är lite längre!! Har haft supertrevligt iaf :)

& med oss hem får vi en kusin :) Det ska bli skoj! Får hitta på nåt kul med henne under veckan :)

Jag älskar allt som sommaren kommer med...eller nästan iaf...tycker ju att det ibland blir lite för varmt! Men detta underbara sommarlov är riktigt härligt! Men snart är det slut med sommarlov & jag får börja kalla det semester...men denna sommar har jag lov :)

Nu måste jag skynda mig!

Kramiz

Semester!

i 7 veckor! Ska bli härligt att få vara hemma med mina killar :) Tyvärr så kommer inte ekonomin må så bra, får väl bli billig mat & gratis nöjen...bara vara & bada mycket! Det finns ju en del gratis nöjen att göra med barn.

Ska iaf se om jag kan ta lite föräldrapenning, lägstadagar tyvärr men alltid några kronor så att man kanske kan unna sig en glass nån dag ;)

Det kommer ändå bli en härlig sommar!

Redan till veckan kommer kusiner :) De är så välkomna & det ska bli kul att ha dem här! Ska försöka hitta på nåt kul att göra..bada i poolen ska det bli iaf :)

Imorrn måste jag ta med mig barna & åka till Kau en sväng för att lämna in examensarbetet för publicering..skulle ha gjort det tidigare men har jobbat så jag har inte hunnit..

Nu blir det greys..

Kramisar


Ny dammsugare!

& den suger så himla bra! Har haft en gammal dammsugare som jag tyckt varit bra, men det gick sönder så blev tvungen att inhandla en ny! Nu märkte jag också att den dammsugaren kanske fått vara med några år för mycket om man jämför sugkapaciteten! Var faktiskt roligt att dammsuga ;)

Idag har vi orienterat igen! Gick en runda i skogen vid Våxnäs. Mina killar är så duktiga, de går & går & går! Är så härligt att se dem!

Igår var killarna & sprang minijoggen.. (bilder finns här nedan!)

Sen fick de bli handling så nu klarar vi oss denna vecka också ;)

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med lite nötter & se om det är något bra på tv:n! Men det ska inte dröja så länge innan sängen ska intas, för imorrn bär det av på jobb igen :)

Kramisar!

Friska Karlstad 2010!

Tycker att det är härligt att få gå ut & leta efter dessa kontroller! Packar med familjen & så far vi & letar efter gröna, blåa, röda & svarta pinnar (färgerna står för svårighetsgrad där den gröna är lättast & den svarta svårast)..





Så stolta mina killar blir när de hittar dessa!



Fikapaus är självklart en del i att vara i skogen, så härligt att slå sig ner på en vacker plats & plocka fram fikat som denna dag bestod av stora, nygräddade bullar (direkt från affären ;)), bragokex  & saft (cola så klart till pappsen!).

Jag rekommenderar alla andra som har möjlighet att vara med på detta & ta några kontroller! Lovar att det är upplevelse :)

Minijoggen 2010


Mina killar sprang så fort att jag inte hann med att fotografera under loppet, istället fick det bli en bild i mål :)





Är så roligt att få vara med på detta lopp, nästa år tror jag att jag ska satsa på milen! Det var många år sen nu som jag var med!

Lek!



Lek & bus hann mina killar med i Stockholm också :) De måste ju visa upp vad de har lärt sig, lite för mycket tycker jag faktiskt ibland!

Grundskoleexamen & student för mina kusiner :)

Först var det dags för min söta, älskade kusin att gå ut 9:an! Glad & vacker denna underbara dag, 9 juni..



 Blommor i massor till henne & ett stort grattis!

Ungefär en familjepizza & lite kaffe senare var det dags för den andra kusinen att genom dörrarna springa ut efter 3 års studier på gymnasiet...



Här firas det med champagne :)



Hela familjen, stolta föräldrar & glada barn...

 Undrade om det var pappa som tog studenten ett tag där ;)



Ut & firas skulle det, upp på lastbilen :) Lillasyrran & kusinen fick också följa med på turen! De luktade inte gott när de kom hem någon timme senare frusna & hungriga!



Mina älskade söta flickor <3

Konfirmation kusin 2010




Stolt kusin skulle konfirmeras denna vackra dag den 22 maj :)



Trött annan kusin väntar på att det ska börja ;)



Min söta systerdotter, vacker som få <3



När mommo är barnvakt får man göra (nästan) vad man vill ;)







Söta flickor & pojkar på Eksjö torg..


Äntligen :)

Har fått mitt betyg på examensarbetet! Så skönt att äntligen vara klar! & med ett bra betyg också, VG ;)

Nu ska det skickas in & arkiveras?? Vet inte riktigt vad det är som ska göras men det står på anvisningarna tror jag, ska kolla upp det sen :)

Har jobbat idag, hade fruktansvärd huvudvärk & var riktigt trött när jag kom hem! Sviterna efter en kort men trevlig Stockholmsresa :) 

Kusinernas student & examen som skulle firas & det kunde vi inte missa! Åkte från Stockholm vid niotiden igår kväll, fick se ett vildsvin för 1:a gången! Har velat se ett länge & igår hade vi turen på vår sida :) & det var inte bara då vi hade turen på vår sida...på motorvägen lite längre fram står ett rådjur mitt i vägen! Fick väja hårt & det var tur att det var lite trafik! Men vi hade tur & det hade rådjuret också denna gång :) 

Tack min kära släkt för att vi alltid har skoj & trevligt! Älskar våra träffar <3

Imorrn ska jobba på en förskola...ska bli kul att få prova på de små barnen också lite till :)

Nu ska jag snart gå & sova så jag är pigg & glad imorrn!

Kramisar

Oj, oj..

..vilken granne man kan ha! De är inte riktigt friska tror jag, blir nästan rädd för vad de kan göra! Men nu vet vi ju iaf att vi är en inavel familj ;) Nej, jag var riktigt irriterad förut men nu har det släppt. Jag vet vilka vi är & det är jag nöjd med, vad 2 psykopater tycker det har jag inte tid att fundera över..

Har haft en sjuklling hela förra vecka, den äldre hade feber. Denna söndag börjar likadant men med den yngre! Hoppas att hans feber går över snabbt & inte är så segdragen som storebrors då vi har planerat in en Stockholmsresa på tisdag till onsdag!

Imorrn ska jag ha mitt sista seminarium! Opposition! Sen ska väl arbetet ändras lite, får väl hoppas på att det är lite! Men det arbetet som jag läst & ska opponera på är inte bra...försöker hitta positiva saker men ibland är det svårt! Förstår inte att en del människor läst en hel lärarutbildning...

Nu ska jag höra vad Stefan har att säga om arbetet, han fick ta & läsa igenom det! Sen blir det sängen!7

Så God natt på er alla & sov gott! Eller som jag alltid säger till mina killar - Go natt min skatt <3 Hoppas att alla mina skatter vet att de är just skatter för mig! Kanske ska man säga det oftare...

Kramisar

Ledig & sol :) & mammarollen..

Har suttit ute nästan hela dagen i solen. Mina killar har varit hemma med mig då den stora haft feber några dagar, dock inte idag! Hoppas att han är på bättringsvägen så han orkar iväg imorrn, ska till skolan med kompisarna & dagisfröknarna för att äta lunch med sin blivande fröken :) Hoppas!

Har tillbringat dagen i en stol med ögonen i en bok till mammor...olika kända personer berättar om sina föräldraförhållanden och mammarollen. Fick den i julas men har inte hunnit läst den än! Men nu är halva utläst & jag tror inte det dröjer att läsa resten!

Självklart så sätter boken mina egna tankar i rullning. Mitt förhållande till min mamma, mitt förhållande till mina barn. Hur är jag som mamma?? Tänker inte skriva ut här hur mina tankar har vandrat men kanske skriver jag ner dem på ett papper...

Anledningen till att jag kunnat läst..den fick mig att fundera mest! Här kan jag sitta, för första gången på sex år & inte behöva ha järnkoll på vad mina killar gör & var dem är. Det får mig att inse att småbarnsåren är förbi & det är ganska skönt att släppa taget lite. Att känna att jag litar på mina killar! Att jag vet att de klarar av det ansvar jag ger dem. Självklart så är de inte helt släppta, det kommer att dröja! Men det här med att de går på toa själv, enda gången jag behöver hjälpa till är när den yngre gjort nr 2 ;) De tvättar sig oftast själva, sätter på sig kläderna, går ut till bilen, sätter sig & knäpper bältena själva. De leker av sig själva, sätter på sig cykelhjälmarna, bygger stora, fina konstverk. De kan så mycket & man känner att man inte behövs lika mycket längre!

Samtidigt har jag en längtan efter ett lillasyskon. Den härliga känslan att sätta ett underbart litet liv till världen & vårda det ömt tills den dagen kommer då denne kan stå på egna ben.

Men är jag beredd att byta ut det jag har idag, till ett liv fyllt av amning, blöjbyten osv.? Ja, det är jag nog...snart ;)

Bara det här att kunna sitta framför datorn & blogga utan att mina två rymmer eller hittar på något busigt!

Nä, jag är nöjd, livet leker! Jag vet ju att när jag vill ha fler barn, då finns ju möjligheterna...jag behöver inte skynda mig dit.. Just nu är jag nöjd med livet & himla stolt över mina killar!

Det är bra härligt med solen - IBLAND!

Kramisar

RSS 2.0