Dikter..

Krama mig ofta
Av: Stina Norén

Krama mig ofta så blir jag glad och trygg,
låt mig känna mig älskad även om jag varit stygg.
Stå fast, ni som är vuxna, trots mina prövningar och test,
för även om jag klagar är ni ändå bäst.
Visa mig i handling vad respekt är för någonting,
lär mig se det vackra i världen runt omkring.
Tala om att jag duger just precis som jag är,
och låt mig höra ofta att jag är er väldigt kär.
Låt vårt hem vara ett ställe där tolerans och kärlek bor.
och kom ihåg att man kan leka även om man blivit stor!!!



När jag var liten
Av: Jonas Gardell

"När jag var liten kunde jag trolla.
Jag kunde göra underverk, läka sår och gå på vattnet,
färdas obegränsat i tid och rum,
jag hade makt att förvandla världen eller skapa en ny.
När jag var liten kunde jag trolla.
Det var innan de lärde mig att jag inte kunde."




Längtar..

..tills imorrn eftermiddag då jag får lägga allt åt sidan & starta färden till Stockholm :)

Känner att jag behöver det..att bara vara ledig utan en massa måsten..

Men samtidigt har jag fått ett lugn över studierna...tycker det är roligt att få vara på KAU...känner att jag inte behöver stressa eller skynda för jag klarar det...det är bara mina egna krav som ställer till det! Alltid vill man mer än man klarar av & för mig leder det till stor besvikelse...Känner mig både glad & ledsen över att bara ha en termin kvar sen...sen då?? Men det finns mycket jag vill läsa mer av..så det dröjer nog inte länge förrän jag är tillbaks...engelska tror jag står först!

Nä, nu ska jag göra färdigt barnintervjun & skicka in! Det är inte mycket kvar på den, bara några småsaker..inlämnad en hel dag för tidigt! Det är inte likt mig! Jag brukar sitta & skriva sista dagen..de sista minuterna!

Kramisar

Julpynt!

Idag är när jag kom hem från KAU så hade barna julpyntat här hemma, tomtar överallt & ljusstakar & stjärnor i fönstret. De var så stolta över sitt verk! Så härligt att få plocka fram & börja göra julfint :) Även om det är i tidigaste laget men till helgen är vi i Stockholm & har ingen lust att julpynta på söndagkväll när vi kommer hem så det känns bra att det är nästan färdigt. Har ju inte bytt gardiner än! Tänkte att stryka dem iaf innan vi åker till Stockholm.

Imorrn ska jag åka & göra lite grupparbete på förmiddan, sen på eftermiddan ska jag byta av Stefan så han får åka & ha drop-in fika & jag ska vara hemma med mina gofisar <3 Fast jag tror nog det blir lite plugg...kanske kan sätta på en film en stund så kan jag läsa lite..vi får väSe hela bildenl se!

Nu måste jag göra lite mer på tentafrågorna!


Kramiz

Idag..

..har jag fått mycket gjort! Men jag har mycket kvar att göra över helgen. Bl.a. ska jag göra en barnintervju, passande nog har jg en son i rätt ålder & en systerdotter i samma ålder! perfekt!!!

Nu är Stefan ute & kör med Mickis..hoppas de kommer hem snart för då ska han lägga barna & jag börja göra några tentafrågor. Toan är städad nere & dammsugningen avklarad...Stefan ska få ta övervåningen ;) Det är bra att ha två våningar & ta varsin!

Moffen ligger på sjukhus igen...känns som det är mycket av det nu! Nu har han fått pencillin..så hoppas att han kryar på sig snabbt & får komma hem.

Det är så mycket med allt alltid! Aldrig kan det vara lugnt! & sen är det tenta direkt efter jul samt ett skriftligt arbete & ett seminarium! Så mitt jullov kommer vara fyllt med plugg:( Men lite tid för annat ska jag allt ha också! Kvalitetstid med barna & lek i snön :) Härligt! Längtar!

Nu ska böckerna fram & datorn läggas åt sidan!

Kramisar

Nä...

Jag är så trött på vissa människor...& på ingen alls
Är så trött på allt runt omkring...& på ingenting

Ja,jag är en person som blir lätt irriterad...& arg...& besviken...

Är nog en ganska svår person att ha i ens närhet om man inte är van...

& kan ta det jag säger med en klackspark..för jag menar inget illa...

Älskar att provocera...

Älskar att diskutera...

Men många tar illa upp, kan inte diskutera eller acceptera att människor har olika synpunkter...men är det så konstigt...vi är ju alla olika. Ibland säger jag saker bara för att få männsikor att reagera! Visa vad man står för & att man står för något!

Många bara gör som alla andra...säga att man inte vet...MEN TA REDA PÅ DÅ! Vi lever i ett informationssamhälle! Googla för att få lite info & sen ta ställning...så svårt kan det väl inte va!

Hur mång använder detta som svar när det är val?? & sen går & klagar på att fel vann...

& sen att man klagar på att det uppkommit en diskussion om vaccin & svininfluensa...DET ÄR VÄL BRA!!! Att människor tycker att det är viktigt & att man tar reda på & tar ställning...Ena stunden klagar man för sjukvården gör så många felbedömningar...i nästa stund ska man lita på att de gör rätt när de massvaccinerar!?

Nä, om du tar vaccinet så är det ju för att du valt att göra det & inte för att någon säger åt dig att göra det! Att sen motivera det med att de som rekommenderar det måste ju veta vad de gör..det är ju bara ett dåligt försök att övertyga sig själv...eller?

Vart är vårt samhälle på väg??

Fram för diskussion & reflektion...

Fått tillbaka tentan också! Blev så arg & besviken! Inte en kommentar, inte ett poäng, inte ens ett betyg på den...inte ens en underskrift av den som rättat! Kändes som ett hån att få tillbaka den...med några understrykningar med bläckpenna - men varför har han strukit under??!! & min läslogg! Som jag lagt ner mig i, som jag suttit & skrivit om alla böcker...en liten post-it lapp med kommentaren "Vad roligt att du tycker det är roligare att läsa nu. Lycka till i framtiden"... en kommentar om min egen självbedömning av loggen! Kändes som ett slag i magen! Lite mer kunde de ha ansträngt sig! Skiter väl fullständigt i att jag fått ett betyg på kursen...vill väl veta vad som kan utvecklas..hur jag kan göra det bättre...

Nä, det blev ett samtal till kåren & hoppas att dessa ansvariga för tentan får stå till svars! Imorrn ska jag gå till den som har hand om tentan & kanske få några svar!

Undrar vad jag skrivit nu??

Är trött..sliten..arg...besviken! Ta inte illa upp

kram


Kankse är det bäst så här...

...eller jag vet inte... tankarna snurrar & jag vet varken ut eller in. Finns så mycket att ta hänsyn till. Vill...vill inte... Ja, vi får väl se hur det blir, just nu känns det inte bra iaf.

Nu ska jag hjälpa Mickis med Crash Bandicoot!

Kramis

Tårta till pappan i huset på fars dag..


En tårta på fars dag fick jag & barna fixa till..rosa, fin & god var den :)


Alla gillar singstar ;)


Middag med vänner!

Förra lördagen hade vi middagsgäster. Lite singstar & sällskapspel blev det! Var bara tvungen att lägga ut denna bilden på lillasyrran som fick måla mustasch med mascara...

Härligt!

äntligen tog jag mig i kragen & tog mig ut på en liten joggingrunda! Måste bli bättre på detta! Ska försöka hitta en kvällsslinga, så att jag har någonstans att gå på kvällen. Mår bättre både i kroppen & själen, det mräker nog alla runt omkring också!

Tråkigt var det när vi vaknade & upptäckte att all snö som föll igår kväll var borta! Hade velat vara ute i snön & leka lite!

Nu ska jag inta duschen! ..föreningen har bestämt att vi ska bli lite mer miljömedvetna & spara vatten! Hjälp! Tror att vi nästan ligger högst på listan över vattenförbrukning! Det är ju bra om man tänker på miljön men jag tycker kanske man kunde göra något mer då än att bara spara vatten! Gör ett miljöprojekt eller något annat..nu känns det som att det är för att spara pengar inte för miljön!

Ikväll ska jag försöka lägga in några bilder..men vi får väl se!
Kramiz

Måste bara..

..för jag tycker så mycket om att få andra att fundera & tänka efter! Kanske är jag hård ibland, det vet jag om..& visst retas jag mycket - det gör jag!

Just nu är det stora ämnet vaccinet! Jag bryr mig faktiskt inte om ni tar den eller inte..tycker att det är upp till var & en. Bara man själv känner att man gjort rätt & att man tar konsekvenserna av det sen.

Idag säger vi nej frågar du mig imorrn kanske jag svarar ja..har inte bestämt mig än & när jag väl gör det kanske vaccinet är slut så jag inte behöver besluta om det ;)

Jag är som jag är jag!

Idag har barna varit hemma..märks inte av att Pontus har varit sjuk! Full fart som vanligt. Inget gjort har jag fått & nu har jag stora bekymmer med middan! Vi får väl se om Stefan har några förslag när han kommer hem.

Tittade runt lite på bloggar & slutade vid hoppets stjärna..ska skicka ett julpaket eller två..& barna blev glada! Pontus kände nog lite att han hellre ville skicka till barn i Afrika men när jag förklarade så verkade han tycka att det skulle bli skoj. Så nu får vi något att plocka med :) & någon kanske blir glad..

Nä..nu måste jag gå & kolla i skåpen om det finns något..

Kika in på vaccinationsfaran.se ..men ta det med en nypa salt! ;)
& nu ska jag sluta med att kommentera alla inlägg om svininfluensa & vaccinet! Gör som ert hjärta säger <3

Kramizar

39 ord & ett betyg!

39 ord! Det ska du vara stolt över vännen! Inte lätt att göra något man verkligen inte tycker om men man växer när man gör det!

Äntligen har jag fått betyg på 1:a delkursen..SKÖNT! Då kan jag fokusera vidare & vet att jag inte har något bakom mig som håller mig fast. Så nu blir det fokus framåt & hoppas att denna delkurs blir lite mer spännande än den verkar vara.

Har iaf gått på en underbar föreläsning idag..handlade om barnsamtal, att se & lyssna på barnen & hjälpa dem att sätta ord på det. Inspirerande!

Nu blir det criminal minds & sen en film tror jag!

Kramiz

Någon undrade..

..hur röst- & talanalysen gick. Det kan jag svara på...gick faktiskt riktigt bra! Fick lite tips om hur jag kan göra när jag blir nervös & det känns som jag pratar snabbt & okontrollerat. Svaret jag fick var andning...koncentrera mig på att andas med magen. Jag visste ju egentligen det...men fick ju faktiskt chans att prova på...fick läsa en fabel högt inför henne & några kursare där hon satt längst bak i klassrummet....blev ju lite nervös när det hela ska bedömas & kände hur andningen stannade uppe i bröstet...men hon sa att det inte märktes, att jag läste lugnt, högt & tydligt! Det kändes skönt! Vi diskuterade också en del om dialekt, ett ämne som är ofrånkomligt för mig ;) Hon tyckte det var lite spännande att min dialekt som var så tydlig när vi pratade plötsligt försvann vid högläsningen :)

Annars har det inte hänt mycket här...eller jo det händer massor! Men har inte tid att skriva :( Men ska bättra mig lite!

Idag har Pontus frusit sen han kom hem från dagis...suttit i soffan med en filt. Sen när han skulle sova ropade han till mig att han frös fastän han hade pyjamas & låg under täcket..så fram med febertermometern & ja visst hade han feber! Så imorrn blir stefan hemma med barna & på fredag blir jag hemma. Där får man för man brukar säga att barna aldrig blir sjuka på hösten! De brukar faktiskt klara sig fram till efter nyår, sen är de sjuka ganska mycket i några veckor.. Får hoppas att det snabbt går över iaf!

Nu ska jag krypa ner i sängen :)

Go natt på er alla
Kramiz

Trevlig helg!

Har haft en trevlig helg med middagsgäster på lördagen & tårta på söndag! Skönt & lugnt har det varit. Blev positivt överraskad av mina pojkar i lördags, den minsta somnade direkt när han la sig i sängen & den större han byggde lite lego & ritade några bilder innan han också somnade..detta medans vi här nere sjöng singstar & hade trevligt sällskap :) Middag, singstar & sällskapspel det bestod lördagskvällen av!

Var seg igår men bakade tårta med sönerna som vi avnjöt efter middagen...annars var det en lugn söndag, tror vi var lika sega allihopa! Känner mig seg idag med, funderar på om man snart blir sjuk...har inte tid med det nu! har så mycket som jag ska hinna med nu innan jul.

Idag ska jag på röst- & talanalys som ingår i denna kurs..ska bli lite spännande att se vad hon säger. Det kan väl vara bra att få lite tips..vet ju dock inte riktigt vad vi ska göra..men det blir nog bra!

Nu ska jag läsa lite innan jag ska åka till KAU..slutar inte förrän 16 idag, sen blir det hem & påbörja maten, hämta Stefan & åka på utvecklingssamtal för Edvin. Imorrn ska Stefan på föräldraråd & på onsdag har han stängning & på torsdag är det utvecklingssamtal för Pontus..& sen är det fredag igen :) Får väl se hur tiden räcker till i veckan men det är skönt att snart ha utvecklingssamtalen avklarade.

Kramisar!

Ps 3!

Yes! Äntligen har Stefan åkt för att köpa playstation 3! & inte bara det..trådlösa singstar mikrofoner med! Hoppas bara att det är lika bra som jag tror! Det bästa är ju singstarstore, där man köper hem de singstarlåtar man vill ha & slipper de man inte sjunger! Ska bli skoj att få prova de nya mikrofonerna idag :)

Ja, vi är nog lite tv-spels nördar..men inte så farligt! Har bara ps 1, 2 & nu 3 & ett x-box...spelar dock inte så mycket på något, förutom då att jag sjunger singstar. Stefan spelar heller ite så mycket, kanske en liten stund när han lägger barna eller när jag inte är hemma. Men jag skulle vilja ha flera spel! Bl.a. nintendo WII & xbox 360..men det får vänta :) Pontus & Edvin är väl snart så stora så de också ska börja spela!

Nu är de hemma så nu ska Ps3 kopplas in & testas :)

Kramiz

Denna svininfluensa & dess vaccin..

Ok..vi har bestämt att vänta med vaccinationen. Varför? Jo för vi är inte säkra på vaccinet samt för att vi anser att det är bättre att bygga upp ett eget immunförsvar. Är vi själviska då? För att vi inte tänker på andra? På samhället?

Har två människor i min närhet som hör till riskgrupper..

Kanske kommer vi att ta vaccinet, har aldig sagt att jag inte ska...vill veta mer, vill få dem att forska mer. Är vaccinet helt säkert? Vet vi vad som händer? Är svininfluesan så farlig? Kommer det att bli en så stor smittospridning? Många frågor men få svar.

Självklart så säger vården att vaccinet är riskfritt..de kan inte säga annat. Men det finns de som uttalat sin rädsla för vaccinet, som tycker att man ska vänta & se.

Ja, jag kanske är självisk!? Men det kan ju lika gärna vara vi som blir sjuka av svininfluensan & kanske dör. Men om jag tar vaccinet & blir sjuk av vaccinet eller får svininfluensan ändå?

Det känns ibland som man får ta skit för att man tänker på sin egen säkerhet...ska jag tänka mer på alla andra?

Idag finns det många människor på denna jord jag lider med, som bl.a. de helt utmärgade, svältande barnen som ingen framtid har. Jag tycker det är fruktansvärt med alla de som lider av en sjukdom & som får sätta livet till. Men vi kan inte hindra att människor dör, vi är alldeles för många människor på denna jord & mediciner & teknik har gjort att allt fler räddas & vi blir ännu fler människor på jorden..de som ännu lider är de som inga mediciner får, eller de som ingen mat får..barn & unga som skulle behövas i samhället, de som är födda utan framtid får svälta till döds medan vi lever i överflöd av mediciner & teknik.

Ja, jag kan ta vaccinet..men ska jag göra det för alla andras skull?

Min åsikt är den att varje människa själv ska få välja om man ska ta vaccinet eller inte.. Ta vaccinet för att man vill inte för alla andras skull..

Jag utgår i mitt val från mig själv & min familj & vad jag tror är bäst för oss..
Gör vi inte alla det alltid??

Standing strong..

Har aldrig riktigt gillat Sarah Dawn Finer..vet inte riktigt varför för sjunga kan hon. Jag älskar att sjunga hennes låtar & denna nya är en riktig favorit nu! Älskar denna låt!

Hey I’ve been looking outside myself trying to be somebody else
But every time I got stuck - in the middle
I thought that if I only let them see the girl they wanted me to be
Then I would never ever get stuck - in the middle
Hearing all these voices telling me to find my way
Made me slowly stand up straight and say

I’m on my own oh-oh nothing can go wrong when I’m standing strong
Hear when I’m singing
I’m on my own oh-oh now that I’m alone I have found my home
Hear when I’m singing oh-oh-oh I’m on my own nothing can go wrong
I’m standing strong

Hey I’ve been hiding from all the pain trying to make it go away
But every time I got stuck - in the middle
I know that if I only let them see all my insecurities
I will never ever get stuck - in the middle
No more time for crying feeling sorry for myself
Now I don’t need anybody else no-oh

I’m on my own oh-oh nothing can go wrong when I’m standing strong
Hear when I’m singing
I’m on my own oh-oh now that I’m alone I have found my home
Hear when I’m singing
Oh-oh-oh I’m on my own nothing can go wrong
I’m standing strong

Yes I’ve lived and I’ve learned I’ve crashed and I’ve burned
But looking back has finally made me see that all I need to fly is to be free

Hear when I’m singing
On my own my own
Yes I’m standing strong
I’m on my own oh-oh nothing can go wrong when I’m standing strong
Hear when I’m singing
I’m on my own oh-oh nothing can go wrong when I’m standing strong
So strong I’m oh-oh-oh nothing can go wrong
I’m standing strong...

Grattis moster!

Idag fyllde moster år..nämner inte hur många men kan säga att hon är lite äldre än mig ;) Får sända ett grattis här över bloggen så grattis, grattis & hoppas du haft en bra dag trots allt jobbat som ska göras.

Imorrn är det dags att börja 2:a delkursen. Introduktion & föreläsning blir det på KAU imorrn..en heldag :( Men känns som jag är bra med från början nu..har hunnit läsa en del, får nog resten av böckerna imorrn..så det är bara att fortsätta läsa & kämpa. Snart är det bara en termin kvar av lärarutbildningen..funderar på vart vi ska ta vägen då!? Kanske blir vi kvar här, kanske inte..finns mycket som ska stämma. Pontus börjar skolan, Stefan har fast jobb här, Edvin trivs på dagis..ja, det blir nog till att timvicka & hoppas att man får jobba lite!

På lördag blir det party med brudarna hoppas jag :) Längtar dit..få släppa allt & bara vara med underbara vänner :)

Idag ska jag se silent library..förväntningarna är ganska höga så vi får väl se! Ser roligt ut på reklamen iaf.

Nä, nu ska jag ta dosan av Stefan som nyss satte på National geographic!

Kramis

RSS 2.0