Idag

åker vi uppåt dalen för att tillbringa helgen i Vingi :) Ska försöka hinna upp så vi kan se på brasan som de tänder vid Kvistbergsskolan..det är ju viktigt för barna :)

Sen ska vi hinna träffa några vänner & passa hundar...kanske hinnert vi vila lite också :)

Idag ringde jag vikariebanken här, skickade in en intresseanmälan för över 2 veckor sen! Men jag var med i nästa grupp så nu höll de på med att ringa referenser, får väl hoppas att de får tag på mina så att jag kan börja vikariera lite smått innan sommarlovet :) Skulle behöva pengarna & jag tycker det börjar bli lite långtråkigt att sitta här ensam varje dag ;)

Är ju snart färdig med mitt examensarbete, har bara diskussionsdelen kvar nu & litte pill men det är bra för att vara jag!! Jag brukar ju sitta & ha massor kvar de sista timmarna, inte denna gång! Men vet ju inte vad handledaren tycker om det jag skrivit! Men det ordnar sig, det är ju ett tag kvar innan det är dags för opponering!

Nu ska jag gå & hämta hem kidsen..sen ska vi packa färdigt så att vi kan åka direkt stefan slutar..

Ha en bra helg för det ska jag ha :)

Kramis

29 april..

..betyder att min moster & morbror fyller 39 år idag - ett stort grattis! Nu är det bara ett år kvar innan ni nått 40-strecket ;)

..betyder också att min lillebror fyller år idag - Grattis till honom!

..betyder också att det är 1 år sen min älskade mommo somnade in..Ett stort tomrum följde med henne..En saknad så stor.

I dagens VF finns en In memoriam som lyder:

Till minne av vår älskade
Sonja Jönsson
29 april 2009

Ett år av stor sorg
och saknad

Du finns alltid i våra hjärtan

Barn med familjer


Vi fortsätter, livet går vidare, men det tar en helt ny riktning...en riktning vi inte trodde var möjlig..
Hon finns i våra tankar..& en dag..
Någonstans, någon gång möts vi åter igen..


Intervjuat!

10 barn har idag blivit intervjuad av mig :) Det var svåra frågor men tyckte jag fick en hel del bra svar :) Har också börjat skriva ner intervjuerna & upptäckte ganska snabbt vilken tid det tar! Måste sitta & pausa hela tiden för att jag ska hinna med att skriva...& sen är jag inte världens snabbaste på tangentbordet!

Men imorrn ska jag bli färdig med det & titta på vilket resultat som jag fått fram :) Sen ska resultatet skrivas & diskussionen...sen är jag färdig! Eller nja, det kanske är lite mer men det ska väl gå snabbt!

Men nu är det inte länge kvar!

& fullt upp hela vägen ut med resor nästan varje helg! Men helgen som kommer är ledig men funderar på att åka hem till mammsen & kanske få åka & gratulera 2 killar, den ena för sin 4:e födelsedag & den andra välkommen till världen :) Ska ringa & höra imorrn...

Nu ska jag se färdigt på CSI & sen blir det sängen! Var uppe vid halv 6 i morse så jag är ganska så trött!

Kramisar


Söndag

Söndag, söndag...så var det söndagkväll igen & man funderar på vad man egentligen gjorde denna vecka?? För den gick så väldans fort!

Idag har varit en alldeles lugn, vanlig söndag.. Kompisar som varit hät & lekt med grabbarna & en tur till rusta...annars har vi mest varit ute & fixat lite..

Städat kaninburen har vi gjort & rastat kaninerna på gräsmattan :)

Imorrn ska jag iväg & göra intervjuer för mitt examensarbete.. ska bli spännande! Men just nu vet jag inte hur det blir med inspelningarna! Den apparat som jag skulle spela in med hittar jag inte sakerna tilln & min telefon verkar slå av inspelningen ibland! & det är inte så att den slår av sig vid samma tidpunkt, nä...en gång slog den av inspelningen efter 9 min & nästa gång efter 34 min.. Får väl försöka fixa det!

Eller så får jag använda papper & penna... det löser sig alltid!

Nu ska jag försöka få mina små att sova...de ligger redan i sina små sängar men den yngre verkar ha svårt att vara tyst idag :)

Kramiz


Cykelutflykt :)

Idag fick barna ta sina cyklar så åkte vi på en liten cykeltur :) Jag & Stefan gick & hade packat fika i ryggsäcken..




Vi stannade vid en lekpark där vi fikade & lekte en bra stund innan färden hemåt igen skulle börja...



Mamma, titta vilket stort moln säger Edvin & jag tittar upp mot himlen... Ja där var ett stort moln! Aj skriker Edvin & börjar gråta...ja ni kan ju se vad som hände!



Uppmärksamheten var tydligen inte där den skulle vara ;) & jag bara skrattade, han hade inte slagit sig...men mamma det var INTE roligt utbrister han då...

Men det tyckte faktiskt jag att det va ;)

Så himla roligt!

Kan säga att det var superbra att ha barnkalas i gympasalen! Ner med ringarna & bommarna så är alla barnen sysslesatta en bra stund!


<3


Min påskkärring & påskgubbe!


En dag på Branäsberget :)

Mitt i all smärta som vi kände efter moffens begravning så hade vi ändå kraften att fortsätta tillsammans...detta är en dag som jag varmt kommer att komma ihåg för mitt i sorgen var vi tillsammans...

Här följer några bilder...

 Här faller moster & syrran men jag tror att alla utan 2 (bl.a. jag!!) blev neddragna i snön...kanske jag får igen det nån dag ;)

Lite längdåkning, promenad i snön & korvgrillning stod på schemat :)

<3

Underbara moffens färd till sista vilan...




I en likadan kista som mommo fick min moffen ligga när han skulle inta sin sista viloplats..
Denna dagen...
Det kändes så tomt, så ofattbart..



Här ligger de 2 nu vid sin sista vila...tillsammans för alltid <3

Det är så ofattbart att våra liv går vidare utan dessa 2 människor som tagit så stor plats i våra liv...


Underbar vinterdag!

Det går att åka skidor bara utanför dörren :)





'

 Mamma följer sina älsklingar även om det betyder att hon får trampa i snön ;)

 Mina killar är superduktiga på att göra egna spår!

 Ingen skidåkning utan vurpa :D

 

Det är så härligt med snö :)

Melodifestivalen 2010!



Varje lördag när det är melodifestival så ska chipsskålarna & coca-colan fram :)

Några vackra bilder som jag lånat...




Come to me..

Lyssnar på en underbar sång av Celine Dion...

I will always love you no matter what
No matter where you go or what you do
And knowing you
You're gonna have to do things you're own way
And that's okay
So be free, spread your wings
And promise me just one thing...

If you ever need a place to cry
Baby, come to me
Come to me
I've always known that you were born to fly
But you can come to me
If the world breaks your heart
No matter where on Earth you are
You can come to me

Don't walk around with the world on you're shoulders
And you're highest hopes laying on the ground
I know you think you've gotta try to be my hero
But dont you know the stars you wish upon they fall its true
But I still belive in you

...

And the seven sea's you sail
All the winding road you're on
Leave you lost and feeling all alone
Let my heart be your beacon home

...


<3

Härliga morgon!

Ja, det hade vi idag! Stefan åkte tidigt, vid halv 7. men då sov jag & mina grabbar så sött...vaknade vid halv 8 & då satt båda killarna i datastolen framför datorn i vårt sovrum :) Tysta som aldrig annars, spelade & var glada!

Vi gick upp, trängde in oss alla i duschen och stod där ett bra tag..sen blev tävlan, skulle mina grabbar bli före mig?? Så idag har de båda satt på sig allt själv, & de vann! Sen blev det en god frukost :) Lite sena satte vi på oss ytterkläderna & började stega mot dagis. Alla gick, & inte snabbt men en trvlig gångfärd :)

Under denna morgonpromenad kommer funderingar... Min äldsta frågade varför jag var arg på pappa ibland, paff av hans fråga svarade jag att det är ju samma som att jag är arg på dig eller på din lillebror...eller som du är arg på mig... Vi gick vidare & gick förbi ett hus där mamman till en kompis bor, då kommer nästa fundering...varför bor inte pappan där? Jag svarade att det ibland är sånt som händer, de kanske inte var kära säger jag. Då säger den äldre killen: Jag vill att vi ska bo tillsammans i en familj för alltid. Jag säger då att det finns fördelar med att ha 2 hus också...som att man får 2 rum, dubbla uppsättningar leksaker osv. Då frågade jag om inte de barnen på dagis som har skilda föräldrar hade det bra eller om de hade sagt något, nej det hade dem inte.. Men jag sa också att det hoppas jag med...

Men det är väl så det bara är när man är liten, man vill ha en trygghet & att familjen ska se ut som den alltid gjort. För visst inser barn att man kan få det bra även om föräldrarna går isär många gånger men det blir ju aldrig mer detsamma som förut..

Jag tror att vi många gånger skaffar familj & sen tar en enkel utväg & sticker när det är jobbigt. Men det finns perioder i alla förhållanden som är jobbiga...Ibland struntar man i att ens försöka, det finns ju vissa saker som man kan göra för att hjälpa ett förhållande..

Jag menar inte att alla ska fortsätta sina förhållanden...det finns par som försöker i flera år utan att få det bättre & då förstår jag att man väljer att ta det sista steget för både sin egen skull men också för barnen..Men det är så många småbarnsföräldrar som går isär..

Kanske måste vi blir mer medvetna om vad vi gör med barnen...& vad som egentligen är barnets bästa..

Bara några små tankar som kom på promenaden i morse..

Nu ska jag skriva & fixa lite innan mina prinsar kommer hem <3

Kramiz


Jobbsökande!

Jobbsökandet har börjat :) Har skickat in 2 ansökningar! Spännande detta :)

Jobben ligger i Örebro, så vi får väl se... men det är ju aldrig fel att skicka ansökan & kanske få möjlighet att gå på intervju :)

Nu ska det bli sängen!

Kramisar

Bara några tankar om kungahuset

Detta eviga tjat om kung, drottning, prinsar & prinsessor!

Både det ena & det andra pryder löpsedlar..

Victoria & Daniel ska gifta sig - Grattis för det! Roligt för dem att de valt att ingå äktenskap med varandra. Men inte nog med det, nej...då ska vi betala för det! Varför?? Jo, för kungen vill tydligen inte lägga så mycket pengar till sin dotter. För min del & för Sveriges del spelar det ju ingen roll om dem är gifta så varför ska vi betala??

Madeleine skulle också gifta sig, men är nu inställt - varför?? Jo, för de är inte mer än människor! De gör precis samma saker som alla andra & alla förhållanden håller inte. Inte det värsta som kan hända att två människor har en kris i förhållandet, det värsta är att de blir uthängda av press & vänner hela tiden. Låt människorna få bestämma själva, det är ju deras liv!

Vad jag vill ha sagt är att de är som alla andra. Varför ska dem ha de privilegier som dem har?? Är det inte dags att vakna upp, vi lever inte i samma värld som då..

Ibland så undrar jag...om Victoria skulle vara homosexuell, skulle hon aldrig få leva ut sina lustar?? Om Madeleine & Jonas tvingas in i äktenslap, hur är det med deras lycka?

Jag hoppas att kungahuset snart satt sin sista potatis!

Fram för demokrati & människor som hamnar på de höga posterna för att man valt fram den personen!



Vill inte..

..ha den där magsjukan som nu går på dagis! Jag orkar verkligen inte det! Men vi har klarat oss länge nu så det kanske är dags... det ordnar sig väl då! Det är ju inte hela världen, men jag blir så himla dålig av magsjukan...eller ja jag blir däckad av vilken sjukdom som helst tror jag.

Nu ligger barna, har ännu inte somnat utan den yngre ligger & skriker "mamma, maaammmma"...men då får han göra det! Det blir så när han somnar på dagisvilan...& jag förstår att det inte är lätt att hålla honom vaken! Men 20 minuters sömn på dagen blir en mardröm på kvällen..vilket resulterar i en trött kille på morronen...som somnar på vilan...& så är den onda cirkeln här.

Idag när jag hade hämtat barna kröp vi ihop i soffan & såg på "SANTA BUDDIES"...en viss liten mamma somnade & vaknade & frös...men nu har jag fått upp värmen igen! Jag älskar att få krypa ner med mina killar, att sitta & kramas till en bra film...det är som himmelriket!

Nu ska jag skriva min jobbansökan, för det har jag inte hunnit än! Blev totalstopp när jag satt med mitt examensarbete idag så min tid gick till att grubbla över det istället. Jag har ett tag på mig att skicka in ansökan så det är ju ingen brådska :)

& till min kära vän - hoppas att er första natt hemma blir härlig! & att lillpinsen låter er sova lite grann iaf ;)

Kramisar

Snö!

Så underbart vacker & vit var marken när vi vaknade! Stora snöflingor singlade ner och la sig mjukt..

Jag får samma känsla varje gång det snöar. Jag känner ett lugn & en lycka...ja, känslan är obeskrivlig men den infinner sig alltid när det snöar.

så härligt är livet, dessa små stunder av obeskrivlig lycka & glädje överskrider allt.

Att få väcka barna & säga "Titta ut!" & se deras stora ögon när de ser på snön som faller.

Även om det idag tog slut ganska fort för mina grabbar. Sa att nu är det vinter så nu får vi vänta ett år till på sommaren, den yngsta drog filten över huvudet & sa ledsamt..."men, jag vill ju bada i poolen"...

Så härlig kommentar! & jag fick ju då avslöja att jag bara skämtat & att snön skulle vara borta om någon timme..

Kramisar

Nu är jag på gång igen..

..med bloggandet alltså. Min lust för att få skriva av sig har kommit tillbaka även om jag inte kan se det som så mycket terapi längre.

Idag har jag träffat handledaren igen. Ser bra ut mitt examensarbete, jag har kommit in i den fasen som jag mest ogillar! Att sitta & pilla på småsaker runt frågeställning & syfte samt att fixa ihop intervjufrågor. Men det ska jag fixa till idag & sen skicka in för godkännande för nästa vecka ska jag dra igång med intervjuerna.

Men jag känner att jag inte är van att sitta ensam & skriva. På förmiddan går det bra men sen efter lunch så bara väntar jag på att få gå & hämta hem mina små...

Men jag måste försöka, vill göra det här arbetet utan att sitta i sista minuten som jag brukar göra! Att sitta sista dagen & natten & bara skriva, det är jag det! Men inte den här gången! Nu ska jag ändra på det & sitta på dagarna & planera mitt skrivande! Det blir en ny upplevelse!

Idag ska jag fixa färdigt min jobbansökan också så att jag kan skicka in! Ska bli spännande att se vad som händer med mig i juni när jag tar steget in på arbetsförmedlingen. Blir en ny fas i mitt liv!

Nu ska jag sätta lite fart!

Kramisar

Vanlig tisdag...

...& det är skönt! Tänk att man kan uppskatta dessa vanliga dagar så mycket! Har suttit & skrivit hela dagen & sen gick jag & hämtade hem mina prinsar, lagade mat & åkte till Bergvik & inhandlade överdragsbyxor till de små. Kände att det var på tiden! Tycker kanske att det är lite för varmt för det men det tycker nog inte fröknarna på dagis för idag hade Edvin 2 byxor på sig när jag hämtade honom..men nu har de iaf!

Skriva & skriva...vet inte vad jag kan göra mer med examensarbetet! Tur är väl att jag ska träffa handledarn imorrn så får väl kanske hoppas på att hon har något att säga så jag får fixa lite ;)

Trodde kanske att jag skulle få snosa bebis idag...men efter en förlossning kanske man inte är så pigg, inte så konstigt när man kämpat så bra & satt en ny människa till liv... så det får bli en annan gång...får väl se när det finns tid att träffas...är lite fullt i kalendern tyvärr men det ordnar sig nog :)

Stunden när man håller en bebis i famnen för första gången är obeskrivlig, & de följande dagarna lever man lite sitt eget liv, som i en bubbla. Det är härligt!

Nu blir det hemmafruarna :)

sen blir sängen för imorrn ska jag upp tidigt igen!

Kramisar

Vilken dag!

Här har man suttit själv hela dagen! Är lite ovan att sitta hemma själv har jag märkt idag! Tänker på allt annat än det jag ska & det tog många timmar innan jag kunde sätta mig ner & slappna av...då tog det fart i skrivandet! Måste bara skriva färdigt intervjufrågorna så att jag kan skicka till handledarn imorrn.

Dagen började bra..men den blev klart sämre kan jag säga! som en blixt från klar himmel vände mitt humör & Stefan fick en rejäl utskällning.

Ibland känns det som mina drömmar sätter krokben för mig. Jag är ju egentligen lyckligt lockad!

Jag har två fantastiska killar, de är helt underbara & de är dem jag lever för <3

Men ibland känns allt så hopplöst! Små saker, som för mig blir stora som åskmoln..

Nej, jag vet faktiskt inte vart vägen bär. Måste nog fundera ut vad det är som jag egentligen vill...

Nu ska jag gå & ta kvällen! Är så trött idag!

Go natt på er alla läsare!
Kramiz


ovärdig..

..oviktig..

känslor som far & tankar som snurrar..


Kanske dags igen!?

Ja, sugen på att blogga har jag blivit många gånger! Men det har varit så mycket med allt att jag inte hunnit ta tag i bloggandet. Funderar också på att flytta bloggen, tittar på alternativ så vi får väl se hur det blir. Anledningen till flytten...vet inte! Skulle bara vilja börja om på nytt.

Annars så flyter det på, skriver mitt examensarbete nu! Snart, snart är jag färdigutbildad lärare :) Trodde aldrig jag skulle komma hit, det kändes så långt borta! Men nu, nu skriver jag för fullt & har börjat titta på jobb! Inte för det verkar så ljust på den fronten :(

Det har hänt mycket i våra liv, glädje & sorg har mött varandra & jag har under vissa perioder känt mig närmast deprimerad..men nu känns det bättre. Har nog vant mig vid att gå & vara lite ledsen, det som är det värsta är hjälplösheten som jag känner hela tiden.

Det är så mycket jag vill göra men det känns inte som det kan bli av någon gång. Alla drömmar går långsamt i kras & jag funderar ofta på vad det egentligen är som jag vill. Är jag på rätt plats? Vad är det som jag mest vill? Hur länge är jag beredd att vänta?

Kanske slår inte alla mina drömmar in, & det känns tungt att bära...men så kanske livet är? Livet är ju ingen dans på rosor, det har jag blivit medveten om många gånger..

Vill så gärna, & kanske vill jag mer nu när jag är så nära...har ju sagt att det gör vi när jag studerat färdigt...nu blir det ju att säga att när jag får jobb...DÅ kan vi...

Nu börjar jag tro att det aldrig kommer hända...

Min högsta dröm är ett hus, ett stort hus! Så att jag kan välkomna släkt & vänner. En stor trädgård också vill jag ha & ett växthus till Pontus...huset ska va centralt men ändå ligga avskilt... Har funnits många hus som jag velat ha, men just nu ser det mörkt ut! Lär ju inte hända än på ett bra tag så varför ska jag önska??

Nästa dröm är att en gång få gå till kyrkan & därifrån åka som fru...efter 10 år tillsammans känns det som det vore dags för länge sen! & det var ju planerat & sen inställt.. Känns inte som den drömmen kommer slå in heller...får väl se om nån friar!

En stor längtan har jag...längtan efter en liten till! Har ju lovat min mommo att jag ska hålla på tills jag får en liten tjej ;)

Drömmer om att få åka bort, långt bort! Har haft en dröm länge! En resa till Sydafrika, att få åka på safari & se världen från en annan synvinkel. Delar nu denna dröm med Pontus! En dag ska vi, frågan är bara när!? Lär ju dröja ett X antal år innan vi sparat ihop den summan som behövs!

Kanske, kanske...en resa till Thailand. Såg kort från när min pappa var där sist & jag blev så sugen! Pontus blev så fascinerad över det han såg! Får väl försöka hänga på pappa & hans fru nästa gång men det kostar ju en del det med!

Men nu ska vi inte hänga läpp! Det finns ju alltid en liten möjlighet att få jobb! & då kanske det inte behöver dröja
så länge innan någon av mina drömmar slår in :) Hoppet är ju det sista som överger en!

Igår fick min vän en liten prins! Ett stort grattis till henne & hennes familj! Deras väntan & längtan är äntligen över!

Oj, vilken långt inlägg! Men det var länge sen jag skrev & jag hade så många tankar! Får väl se hur det går med uppdateringen nu framöver!

Tänker på dig kusinen! Hoppas <3 Saknar dig! Tänker inte nämna nåt om dig här men du ska veta att du alltid finns i mina tankar!

Kramisar till er alla!

RSS 2.0